- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- kolac
- Svieži malinový koláčik
Svieži malinový koláčik
- Kusov: 1
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 15min
- Varenie: 60min
- Hotové Za: 0min
Tento osviežujúci koláč s malinami pripravíme z krehkého korpusu zo sušienok, ktorý následne pokryjeme jemným krémom zo zakysanej smotany a tvarohu. Po upečení nanesieme na vrch koláča maliny, ktoré sme predtým varili s agarom, vďaka čomu vrchná vrstva pekne stuhne.
Suroviny
- Korpus:
- 200 g maslových sušienok
- 150 g zmäknutého masla
- Náplň:
- 500 g kyslej smotany
- 250 g mäkkého tvarohu (v alobale)
- 5 vajec
- 150 g práškového cukru
- 100 ml polotučného mlieka
- Malinová vrstva:
- 300 g malín
- 6 g agaru
- 2 lyžice kryštálového cukru
Postup prípravy
1. Krok
Sušienky rozmixujeme a zmiešame so zmäknutým maslom.
2. Krok
Dno tortovej formy s priemerom 24 cm vystelieme papierom na pečenie. Zmes sušienok natlačíme na dno formy a dáme na hodinu stuhnúť do chladničky.
3. Krok
Rúru predhrejeme na 150 °C. Ingrediencie na náplň dôkladne vyšľaháme a vylejeme na pripravený korpus. Pečieme približne jednu hodinu. Po upečení necháme koláč vychladnúť.
4. Krok
Môžeme použiť čerstvé maliny, ale mrazené budú púšťať viac šťavy, ktorú využijeme. Maliny necháme odkvapkať cez sitko.
5. Krok
Rozmixované maliny pridáme do hrnca, dolejeme vodou, aby sme mali celkových 500 ml tekutiny. Prisladíme podľa chuti, pridáme agar a krátko povaríme. Necháme trochu vychladnúť.
6. Krok
Malinovú zmes vylejeme na koláč a dáme do chladničky, najlepšie na celú noc, aby poriadne stuhla.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
26 videní