Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Svieži malinový koláčik

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Svieži malinový koláčik
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Svieži malinový koláčik Foto: www.freepik.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 15min
  • Varenie: 60min
  • Hotové Za: 0min

Tento osviežujúci koláč s malinami pripravíme z krehkého korpusu zo sušienok, ktorý následne pokryjeme jemným krémom zo zakysanej smotany a tvarohu. Po upečení nanesieme na vrch koláča maliny, ktoré sme predtým varili s agarom, vďaka čomu vrchná vrstva pekne stuhne.

reklama:

Suroviny

  • Korpus:
  • 200 g maslových sušienok
  • 150 g zmäknutého masla
  • Náplň:
  • 500 g kyslej smotany
  • 250 g mäkkého tvarohu (v alobale)
  • 5 vajec
  • 150 g práškového cukru
  • 100 ml polotučného mlieka
  • Malinová vrstva:
  • 300 g malín
  • 6 g agaru
  • 2 lyžice kryštálového cukru
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Sušienky rozmixujeme a zmiešame so zmäknutým maslom.

2. Krok

Dno tortovej formy s priemerom 24 cm vystelieme papierom na pečenie. Zmes sušienok natlačíme na dno formy a dáme na hodinu stuhnúť do chladničky.

3. Krok

Rúru predhrejeme na 150 °C. Ingrediencie na náplň dôkladne vyšľaháme a vylejeme na pripravený korpus. Pečieme približne jednu hodinu. Po upečení necháme koláč vychladnúť.

4. Krok

Môžeme použiť čerstvé maliny, ale mrazené budú púšťať viac šťavy, ktorú využijeme. Maliny necháme odkvapkať cez sitko.

5. Krok

Rozmixované maliny pridáme do hrnca, dolejeme vodou, aby sme mali celkových 500 ml tekutiny. Prisladíme podľa chuti, pridáme agar a krátko povaríme. Necháme trochu vychladnúť.

6. Krok

Malinovú zmes vylejeme na koláč a dáme do chladničky, najlepšie na celú noc, aby poriadne stuhla.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

26 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.