- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- sterilizujeme
- „Svokrin jazyk“ cuketa na zimu
„Svokrin jazyk“ cuketa na zimu
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 15min
- Hotové Za: 25min
Suroviny
- 1 kg cukety
- 1 kg paradajok
- 2 papriky
- 1/2 štipľavej papriky
- 80 - 100 g cukru
- 2 lyžice octu
- 1 hlávka cesnaku
- 70 ml oleja
- 1 lyžica soli
Postup prípravy
1. Krok
Cuketu nakrájajte na plátky hrubé približne 0,5 centimetra a dlhé 7-10 centimetrov. Predtým si ju samozrejme umyte.. Papriku očistíme a nakrájame na menšie kúsky.. Šupku paradajok narežeme priečne, zalejeme vriacou vodou a necháme 1-2 minúty odstáť. Potom každú jednu ošúpeme..
2. Krok
Paradajky nakrájajte na kúsky a vložte do misky mixéra. Pridajte kúsky štipľavej a sladkej papriky. Všetko spolu rozmixujeme na jemné pyré.. Výslednú zmes vložte do hrnca. Pridajte soľ, cukor a rastlinný olej. Všetko dobre premiešame, zmes privedieme do varu a na miernom ohni varíme 10 minút.
3. Krok
Potom pridajte pripravené plátky cukety. Všetko dôkladne premiešame, zmes opäť prevaríme a varíme ďalších 10, kým nie je cuketa mäkká.. Pridajte nasekané strúčiky cesnaku, ešte trochu korenia podľa chuti (ak treba) a varte ďalších 5 minút. Potom prilejeme ocot a všetko dusíme na miernom ohni ďalšie 2 minúty.
4. Krok
Vypnite oheň a rozdeľte horúcu zmes do vopred pripravených pohárov . Poháre poriadne uzavrite viečkami , a zabaľte do deky a nechajte ich pomaly zabalené chladnúť..
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
212 videní