Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Sypaný jablkový koláč

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Jablkový sypaný
8
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
1000.menu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 10
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 60min
  • Hotové Za: 1:20 hod
reklama:

Suroviny

  • 220 g polohrubej múky
  • 220 g krupice
  • 150 g práškového cukru
  • 150 g masla
  • 1 prášok do pečiva
  • Plnka:
  • 1,5 kg jabĺk
  • 2 lyžice medu
  • 1 lyžička mletej škorice
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Je to hotové za chvíľu. Maslo vložte do mrazničky na 20 minút alebo dlhšie, aby sa vám lepšie strúhalo a neroztopilo sa v rukách.

2. Krok

Z múky, krupice, cukru a prášku do pečiva pripravte suchú zmes a všetko poriadne premiešajte, aby sa prášok do pečiva rovnomerne rozptýlil. Suchú zmes rozdelíme na 3 rovnaké časti.

3. Krok

Teraz pripravte náplň. Vezmite jablká sladkokyslé, šťavnaté, s jasnou výraznou chuťou. Ak jablká nie sú šťavnaté, vezmite si o 20-30 g masla viac.

4. Krok

Jablká umyjeme, ošúpeme, zbavíme jadrovníkov a dužinu nastrúhame na hrubom strúhadle. Čistá hmotnosť strúhaných jabĺk musí byť najmenej 1 kg. Ak vám jablká začnú veľmi rýchlo tmavnúť, môžete ich pokvapkať citrónovou šťavou.

5. Krok

Dno formy vyložíme pergamenom. Pergamen a boky formy (mám priemer formy 20 cm) namažte maslom. Prvú časť suchého cesta nasypeme na dno formy a zarovnáme. Na tento koláč je lepšie použiť jednodielnu formu, pretože šťava bude vytekať z odopínacej formy a kvapkať vám do rúry. A potrebujeme, aby sa v koláči zachovala všetka šťava.

6. Krok

Navrch rovnomerne rozložíme polovicu nastrúhaných jabĺk.

7. Krok

Nalejte na jablká trochu medu a posypeme ½ lyžičky škorice, Zopakujte vrstvy suché cesto, jablká, med a škoricu.

8. Krok

Vrch koláča posypeme zvyšnou suchou zmesou a zarovnáme. Všetky vrstvy by mali mať približne rovnakú hrúbku.

9. Krok

Vyberte maslo z mrazničky a nastrúhajte ho na cesto na hrubom strúhadle. Koláč vložíme do rúry predhriatej na 180 °. Najprv pečte 30 minút v spodnej časti rúry, potom panvicu presuňte do stredu rúry a pečte ďalších 20-25 minút. Počas tejto doby sa maslo rozpustí a pretečie všetkými vrstvami koláča a suchá zmes krupice a múky napučí a zmení sa na plnohodnotnú vlhkú šťavnatú piškótu..

10. Krok

Koláč po vychladnutí nakrájame na porcie.

reklama:

1 12.jpg
1000.menu
2 11.jpg
1000.menu
3 12.jpg
1000.menu
4 11.jpg
1000.menu
5 9.jpg
1000.menu
6 8.jpg
1000.menu
7 9.jpg
1000.menu

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

579 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.