Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Syrové suflé

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Syrove sufle.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 6
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 40min
reklama:

Suroviny

  • 240 g nastrúhaného syra podľa chuti (eidam , gouda, ementál)
  • 4,5 dcl mlieka
  • 60 g masla
  • trochu parmezánu
  • 60 g hladkej múky
  • 6 vajec
  • 3 lyžičky dijonskej horčice
  • soľ
  • mleté biele korenie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Pomaly roztopte 15 g masla. 6 šálok suflé 3,75 dl vymastíme rozpusteným maslom. Syrové suflé je možné piecť v jedinej nádobe na pečenie (cca 2 l, priemer 20 cm, výška 9 cm), ale čas pečenia by sa mal predĺžiť na 30-40 minút. Textúra suflé je lepšia v menších šálkach.

2. Krok

Syr nastrúhajte najemno. Vo veľkom hrnci pomaly na strednom ohni roztopte zvyšné maslo. Pridajte múku a premiešajte, aby ste vytvorili guľu, ktorú počas miešania smažte 2-3 minúty. Musí múka zavoňať.. Postupne prilievajte mlieko. Miešajte metličkou. Aby ste získali úplne hladkú, hustú omáčku, bez hrudiek. Nádobu odstavte a ochlaďte 5 minút. Chladnutie sa urýchli občasným premiešaním.

3. Krok

Predhrejte rúru na 200°C čas pečenia je uvedený pri pečení bez ventilátora. Do silnej omáčky vmiešame strúhaný syr, horčicu, soľ a čerstvo mleté biele korenie. Nakoniec vmiešame vyšľahané žĺtky. Začnite šľahať bielka pri nízkej rýchlosti. Keď sa vytvorí pena, zvýšime otáčky a vyšľaháme sneh, na ktorom sa tvoria pevné vrcholy. Množstvo vaječných bielkov sa strojnásobí. Tretinu snehu jemne vmiešame do zvyšku surovín. Keď sa spoja, primiešame ďalšiu tretinu a potom poslednú. Nemiešajte príliš, aby ste neodstránili zachytený vzduch, ktorý napomáha tomu aby bolo suflé nadýchané.

4. Krok

Cesto vložte do košíčkov, ale maximálne 2 cm od okraja . Rovnomerne a natenko ho posypte najemno nastrúhaným parmezánom, ktorý zabezpečí chrumkavú kôrku. Vložte do vyhriatej rúry na 20-25 minút. Tak, aby sa syr zafarbil do zlatista.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

634 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.