- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Syrovo – cesnaková bageta
Syrovo – cesnaková bageta
- Porcií: 3
- Čas Prípravy: 2:0 hod
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 2:30 hod
Suroviny
- 1 šálka teplej vody
- 1 polievková lyžica medu
- 2,5 lyžičky kvasníc
- 1 lyžička soli
- 3 šálky polohrubej múky
- Olivový olej
- 140 g tvrdého syru
- 100 g cesnakového masla
Postup prípravy
1. Krok
Vo veľkej mise zmiešame vodu, med a droždie. Necháme 5 minút napeniť. Pridáme soľ a múku. Vymiesime cesto. Okraje misy a cesto potrieme olivovým olejom. Misu prikryjeme s igelitovou fóliou alebo utierkou a necháme kysnúť 1 hodinu.
2. Krok
Keď cesto vykysne, rozdelíme ho na 2 rovnaké časti. Vyformujeme 2 pretiahnuté bagety na dĺžku plechu. Bagetu môžeme aj zakrútiť niekoľkokrát, získame pekný finálny efekt.Dáme ich na plech, prikryjeme a necháme na teplom mieste kysnúť ďalších 30 minút.
3. Krok
Rozohrejeme rúru na 175 stupňov a bagety pečieme 20 minút. Vyberieme pekáč z rúry, potrieme bagety cesnakovým maslom a vrátime ich na ďalších 5-7 minút, kým začnú tmavnúť.
4. Krok
Vyberieme opäť z rúry a necháme vychladnúť cca 15 minút. Vykonáme rezy pozdĺž dĺžky bagety, potrieme olejom a rezy naplnme plátkami syra. Dáme do rúry na ďalších 3-5 minút, kým sa syr nerozpustí.
5. Krok
Podávame ihneď.
Priemerné hodnotenie receptu
(4.1 / 5)
15 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
71141 videní