- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- slané chuťovky
- Syrovo cuketový slaný koláč
Syrovo cuketový slaný koláč
- Kusov: 1
- Porcií: 6
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 50min
- Hotové Za: 1:10 hod
Suroviny
- 800 g cukety
- 200 - 250 g mozzarelly alebo eidamu
- 2 - 3 vajcia
- 50 - 80 g hladkej múky
- 20 g zelenej cibuľky
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžica oleja
- soľ a mleté čierne korenie
- petržlenová vňať
- zmes talianskych byliniek
Postup prípravy
1. Krok
Cuketu nastrúhame na jemnom strúhadle . Pridajte 2 štipky soli, premiešajte a nechajte 10-15 minút postáť.. Potom cuketu opatrne vyžmýkame a scedíme všetku šťavu, ktorá odstala. Čím viac šťavy dokážete vytlačiť, tým lepšie. K cukete pridáme vajcia (2 veľké alebo 3 malé), nadrobno nakrájanú zelenú cibuľku a cesnak, zmes talianskych byliniek a mleté čierne korenie. Dôkladne premiešame.
2. Krok
Pridaním po 1 polievkovej lyžici preosiatej múky zmes zahustíme. Pridáme len toľko múky, aby zmes zhustla do stavu, kedy si „koláč“ udrží svoj tvar bez toho, aby sa rozlieval po plechu. Zmes ochutnajte a podľa chuti pridajte ešte soľ. Plech vystelieme papierom na pečenie. Papier namažte tenkou vrstvou rastlinného oleja.
3. Krok
Cuketovú hmotu rozotrieme na plech a vyrovnáme na hrúbku asi 1-1,5 cm. Výsledný koláč vložte do rúry predhriatej na 200°C a pečte 25-30 minút, kým koláč po okrajoch nevyschne a jeho povrch nezhnedne. Potom koláč posypeme strúhaným syrom. Chuťovo je výborná kombinácia tvrdého syra a mozzarelly v rovnakých pomeroch (asi 125 gramov každý). Teplotu znížime na 180°C, koláč vložíme do rúry a pečieme ešte 10-12 minút, aby sa syr roztopil. Hotový koláč posypeme 2-3 štipkami nasekanej petržlenovej vňate.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
2159 videní