- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Tagliatelle s krémovou špenátovou omáčkou a kuracím mäsom
Tagliatelle s krémovou špenátovou omáčkou a kuracím mäsom

- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 0min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 0min
Jednoduchosť prípravy a poctivé suroviny sú základom talianskej kuchyne – a presne to vystihuje aj tento recept. Kombinácia jemnej smotanovej omáčky so špenátom a parmezánom, doplnená o šťavnaté kúsky kuracieho mäsa, vytvára lahodné jedlo, ktoré vám prinesie taliansky šmrnc priamo domov.
Suroviny
- 500 g cestovín tagliatelle
- 200 g mrazeného špenátu (posekaného)
- 300 g kuracích pŕs
- 150 ml smotany na šľahanie
- 30 g nastrúhaného parmezánu
- 30 g masla
- 1 malú cibuľu
- 1 lyžicu hladkej múky
- 1–2 strúčiky cesnaku
- Soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
Postup prípravy
1. Krok
Dajte variť tagliatelle podľa pokynov uvedených na obale – ideálne tak, aby zostali pevné na skus (al dente). Po uvarení ich sceďte a odložte bokom.
2. Krok
V panvici si na polovici masla jemne opražte nasekanú cibuľu. Keď zosklovatie, pridajte roztlačený cesnak. Po krátkom restovaní vsypte hladkú múku, premiešajte a zalejte smotanou. Všetko dobre rozmiešajte, aby nevznikli hrudky.
3. Krok
Potom primiešajte parmezán a rozmrazený špenát. Dochuťte soľou a čiernym korením. Omáčku nechajte niekoľko minút prebublávať, aby zhustla a chute sa prepojili.
4. Krok
Kuracie prsia nakrájajte na menšie kúsky, osoľte a okoreňte. Na druhej panvici rozohrejte zvyšok masla a mäso opekajte dozlatista zo všetkých strán. Malo by zostať šťavnaté, nie vysušené.
5. Krok
Uvarené cestoviny vmiešajte do hotovej omáčky tak, aby sa rovnomerne obalili. Na tanier naservírujte cestoviny a navrch položte kúsky opečeného mäsa.
Ak chcete pokrmu dodať ešte výraznejšiu chuť, môžete pridať aj štipku muškátového orieška alebo niekoľko kvapiek citrónovej šťavy do omáčky. Jedlo tak získa svieži kontrast.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
6 videní