Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Tagliatelle s krémovou špenátovou omáčkou a kuracím mäsom

Kuchyňa:
Chod: ,
Náročnosť:
reklama:
Tagliatelle s krémovou špenátovou omáčkou a kuracím mäsom
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Tagliatelle s krémovou špenátovou omáčkou a kuracím mäsom Foto: depositphotos.com
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Jednoduchosť prípravy a poctivé suroviny sú základom talianskej kuchyne – a presne to vystihuje aj tento recept. Kombinácia jemnej smotanovej omáčky so špenátom a parmezánom, doplnená o šťavnaté kúsky kuracieho mäsa, vytvára lahodné jedlo, ktoré vám prinesie taliansky šmrnc priamo domov.

reklama:

Suroviny

  • 500 g cestovín tagliatelle
  • 200 g mrazeného špenátu (posekaného)
  • 300 g kuracích pŕs
  • 150 ml smotany na šľahanie
  • 30 g nastrúhaného parmezánu
  • 30 g masla
  • 1 malú cibuľu
  • 1 lyžicu hladkej múky
  • 1–2 strúčiky cesnaku
  • Soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Dajte variť tagliatelle podľa pokynov uvedených na obale – ideálne tak, aby zostali pevné na skus (al dente). Po uvarení ich sceďte a odložte bokom.

2. Krok

V panvici si na polovici masla jemne opražte nasekanú cibuľu. Keď zosklovatie, pridajte roztlačený cesnak. Po krátkom restovaní vsypte hladkú múku, premiešajte a zalejte smotanou. Všetko dobre rozmiešajte, aby nevznikli hrudky.

3. Krok

Potom primiešajte parmezán a rozmrazený špenát. Dochuťte soľou a čiernym korením. Omáčku nechajte niekoľko minút prebublávať, aby zhustla a chute sa prepojili.

4. Krok

Kuracie prsia nakrájajte na menšie kúsky, osoľte a okoreňte. Na druhej panvici rozohrejte zvyšok masla a mäso opekajte dozlatista zo všetkých strán. Malo by zostať šťavnaté, nie vysušené.

5. Krok

Uvarené cestoviny vmiešajte do hotovej omáčky tak, aby sa rovnomerne obalili. Na tanier naservírujte cestoviny a navrch položte kúsky opečeného mäsa.

reklama:

Ak chcete pokrmu dodať ešte výraznejšiu chuť, môžete pridať aj štipku muškátového orieška alebo niekoľko kvapiek citrónovej šťavy do omáčky. Jedlo tak získa svieži kontrast.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

6 videní

Súvisiace témy: ,
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.