- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- cesto
- Ťahané cesto (na štrúdľu)
Ťahané cesto (na štrúdľu)
- Kusov: 1
- Porcií: 1
- Čas Prípravy: 60min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 450 g hladkej múky
- 2,25 dcl horúcej vody
- 3 lyžice oleja
- štipka soli
Postup prípravy
1. Krok
Najprv si do misy preosejte múku a urobte jamku. Vo vode rozpustite štipku soli a nalejte do jamky, pridajte aj olej. Všetko pomaly premiešajte, aby ste získali cesto. Cesto potom miesime, kým nie je mäkké, hladké a pružné. Cesto by sa vám už nemalo lepiť na prsty. Z cesta vytvarujeme bochník, potrieme trochou oleja, prikryjeme priehľadnou fóliou a necháme hodinu odpočívať pri izbovej teplote. Ak máme možnosť, necháme do druhého dňa odležať v chladničke.
2. Krok
Keď je cesto dostatočne oddýchnuté, rozvaľkajte ho na pomúčenej doske čo najtenšie. Môžeme začať ťahať.. Urobíme to tak, že pôjdeme rukami pod cesto a pomaly ho ťaháme od stredu k okraju. Cesto by malo byť naozaj tenké, aby ste cez neho videli. Na konci odrežeme okraj, ktorý nám zostal hrubší.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
624 videní