- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Talianska orechová torta
Talianska orechová torta
- Kusov: 1
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- plnka:
- 400 ml smotany na šľahanie
- 150 g tmavej čokolády
- Cesto:
- 2 lyžice polohrubej múky
- 300 g vlašských orechov
- 300 g práškového cukru
- 8 biekov
Postup prípravy
1. Krok
Vlašské orech si zomelieme.Vyšľaháme bielka postupne pridávame cukor až nám vznikne tuhý sneh..Do snehu vmiešame múku a orechy..
2. Krok
Formu na tortu i vystelieme papierom na pečenie..Vystrihneme si 6 kruhov..Postupne odpekáme korpusy..Pečieme 5 minút.Potom ihneď cesto vyberieme z formy a necháme vychladnúť..
3. Krok
Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu a každý korpus okrem posledného ňou potrieme.Počkáme kým okoláda zatuhne.Prvý potrieme vyšľahanou šľahačkou do ktorej pridáme vanilkový cukor , naň položíme ďalší a postup opakujeme..Posledný korpus potrieme len šľahačkou a pretrieme aj boky torty..Posypeme nastrúhanou čokoládou a podávame chladené..
Priemerné hodnotenie receptu
(3.6 / 5)
13 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
23506 videní