Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Talianske Bomboloni

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Sisky.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Valika Bitarová
  • Kusov: 20
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 60min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 1:30 hod
reklama:

Suroviny

  • 15 g čerstvé droždie
  • 500 g hladkej múky + na podsypanie
  • 60 g krupicového cukru + na obaľovanie
  • 10 g soli
  • citrónová kôra z polovice citróna
  • 4 vajcia
  • 125 g masla
  • olej na vyprážanie
  • Vanilkový krém:
  • 500 ml mlieka
  • 1 vanilkový lusk
  • 125 g cukru
  • 6 žĺtkov
  • 80 g hladkej múky
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • Karamelový krém:
  • 230 g cukru ( 200 g na karamel 30 g do žĺtkov)
  • 500 ml mlieka
  • 6 žĺtkov
  • 90 g hladkej múky
  • 200 ml smotany na šľahanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Droždie rozmiešajte v 150g vody. Do misy preosejte múku, pridajte cukor, soľ, citrónovú kôru, vajcia a droždie aj s vodou. V robote s hnetacím hákom vypracujte hladké cesto – hneťte, kým sa nezačne formovať do gule a nezačne sa oddeľovať od stien misy (zhruba 8 minút). Pokiaľ cesto ani po 8 minútach nedrží pohromade, prisypte trochu múky. Po častiach (po cca 25g) zapracujte maslo. Akonáhle je zapracované, hneťte cesto na vysokej rýchlosti až do okamihu, keď je krásne lesklé a veľmi pružné.

2. Krok

Misu s cestom zakryte potravinárskou fóliou a nechajte kysnúť pri izbovej teplote, aby zdvojnásobilo objem (60–90 minút). Potom cesto premieste, znova ho zakryte potravinárskou fóliou a nechajte kysnúť do druhého dňa v chladničke.

3. Krok

Z papiera na pečenie si vystrihnite 20 štvorcov, rozložte ich na plech a veľa ich posypte múkou. Cesto rozdeľte na 20 rovnakých kúskov (po cca 50g). Na pomúčenej doske z nich vyformujte guličky a rozložte ich na pripravené papierové štvorce. Guľôčky pomúčte, zakryte fóliou a nechajte kysnúť, aby zdvojnásobili objem (približne 3–4 hodiny).

4. Krok

V panvici rozohrejte veľa oleja na 180 °C. Šišky pomocou papiera na pečenie opatrne preklopte do oleja a smažte ich 2 minúty z každej strany. Šišky zbavte prebytočného oleja na papierovej utierke a ešte horúce ich obaľte v cukre. Zmes krupicového a práškového cukru. Nechajte ich vychladnúť a naplňte.

5. Krok

Vanilkový krém: Mlieko vlejte do hrnca, pridajte vanilkové semienka aj struk a priveďte do varu.

6. Krok

V miske prešľahajte cukor so žĺtkami, preosejte k nim múku a opäť prešľahajte.

7. Krok

Akonáhle mlieko začne vrieť, prilejte ho tenkým pramienkom za stáleho šľahania k prešľahaným žĺtkom. Potom zmes prelejte späť do hrnca a za stáleho miešania varte na miernom ohni do zhustnutia (asi 5 minút). Krém pretrite cez sitko do misky, pritlačte naň fóliu a nechajte vychladnúť na izbovú teplotu. Dajte do chladničky, najlepšie cez noc.

8. Krok

Smotanu vyšľahajte dotuha a pomocou metličky ju potom premiešajte s vychladeným krémom. Presuňte do cukrárskeho vrecka a šišky naplňte krémom.

9. Krok

Karamelový krém: V rajnici nechajte na miernom ohni bez miešania skaramelizovať 200g cukru. Akonáhle karamel získa zlatohnedú farbu, stiahnite ho z ohňa a prilejte mlieko. Hrniec vráťte na oheň a za občasného miešania varte na miernom ohni do rozpustenia.

10. Krok

V miske prešľahajte žĺtky so zvyšným cukrom a potom k nim preosejte hladkú múku a opäť prešľahajte.

11. Krok

Akonáhle je karamel rozpustený a mlieko začne vrieť, prelejte ho tenkým pramienkom za stáleho šľahania k prešľahaným žĺtkom. Zmes prelejte späť do hrnca a za stáleho miešania varte na miernom ohni do zhustnutia (asi 5 minút). Krém pretrite cez sitko do misky, pritlačte naň potravinársku fóliu, dajte vychladnúť do chladničky (do druhého dňa).

12. Krok

Smotanu vyšľahajte dotuha a pomocou metličky premiešajte s vychladeným krémom. Preložte do cukrárskeho vrecka a plňte šišky.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

712 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.