- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- cestoviny
- Talianske cesto na cestoviny
Talianske cesto na cestoviny
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 20min
Suroviny
- 1 šálka semolínovej múky (môžete použiť aj hrubú múku
- 1 šálka hladkej múky
- 2 vajcia
- 1 lyžica oleja
- soľ podľa chuti
Postup prípravy
1. Krok
Aby ste ochutnali pravé talianske „cestoviny“, nemusíte ísť do Talianska ..Vypracujte si doma cesto len zo štyroch surovín a potom vytvarujte do požadovaného tvaru. Nič neprekoná čerstvé cestoviny. Môžu sa stať základom pre obrovské množstvo jedál. Existuje mnoho receptov na výrobu cesta na cestoviny, ale začnite tým najľahším na pochopenie postupu, pretože miesenie tohto tuhého cesta nie je také jednoduché, ako sa zdá.
2. Krok
Pripravte si ingrediencie. Na cestoviny sa tradične používa olivový olej. Miesenie cesta môžete dať do pekárne alebo kuchynského robotua, ale talianske babičky miesia vždy ručne, pričom do výroby cestovín vkladajú srdce a dušu.
3. Krok
Múku preosejeme do hlbokej misky a zmiešame so soľou. Pridajte vajíčka a potom olej...
4. Krok
Začnite miesiť cesto. Nie je to najľahší proces, pretože je veľmi tuhé a dokonca suchý, takže možno budete chcieť pridať tekutinu.
5. Krok
Neponáhľajte sa s tým, pokračujte v miesení cesta a postupne múka absorbuje olej a vajcia, zvlhčí sa a bude sa ľahšie miesiť. Ak je miesenie v miske nepohodlné, preneste cesto na dosku a dokončite na ňom miesenie. Verí sa, že správne cesto na cestoviny sa miesi asi 20 minút.
6. Krok
V dôsledku toho by ste mali získať hladké, nelepivé cesto. Zabaľte ho do plastového obalu a nechajte 50 minút odpočívať pri izbovej teplote. Po „oddychu“ cesto znova vymiesime. Cítiš to? Stalo sa viac plastickým a nie je tak tuhé..
7. Krok
Potom sa cesto môže rozvaľkať valčekom alebo špeciálnym zariadením a potom nakrájať napríklad na rezance alebo špagety. Potom sa musia cestoviny usušiť, ponechané na doske, posypané múkou, bez toho, aby boli čímkoľvek pokryté. Teraz môžete uvariť cestoviny vo veľkom množstve vriacej osolenej vody. Varia sa asi 2 minúty.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1326 videní