- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- pizza
- Talianske pizza cesto
Talianske pizza cesto

- Kusov: 5
- Porcií: 5
- Čas Prípravy: 50min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 60min



Suroviny
- 500 ml vlažnej vody
- 925 g hladkej múky
- 40 g droždia
- 20 g soli
- 25 ml olivového oleja
- štipka cukru na kvások
Postup prípravy
1. Krok
v teplej vode si rozpustíme kvasnice olivový olej soľ a cukor..Potom pridáme múku a vymiesime hladké cesto.Pól hodiny necháme kysnúť na teplom mieste a potom preložíme do chladničky kde cesto necháme odležať 2 dni..Sem tam ho môžete premiesiť.
2. Krok
Po dvoch dňoch už pripravujeme pizzu podľa toho aká nám chutí..nesmiete samozrejme zabudnúť na rajčinový základ a syr mozzarella ktorá dodá pizzi správnu taliansku chuť..))Pečieme v pizza peci alebo v rúre pri 220 °C..Taktiež je dôležité piecť len odspodu....!!!
Priemerné hodnotenie receptu
(3.5 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
10349 videní