- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Talianske rožky s orechami a so škoricou
Talianske rožky s orechami a so škoricou
- Kusov: 32
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 1:10 hod
- Varenie: 15min
- Hotové Za: 1:30 hod
Suroviny
- 2 šálky hladkej múky
- 220 g masla
- 3/4 šálky kyslej smotany
- štipka soli
- 2 vajcia
- 1/2 šálky mletých vlašských orechov
- 1 šálka cukru
- 2 lyžičky škorice
Postup prípravy
1. Krok
Ručným šľahačom vymiešame maslo s 1/2 cukru a 1 vaječným žĺtkom a so štipkou soli..Potom pridáme kyslú smotanu a postupne pridávame múku a vypracujeme cesto.Cesto zabalíme do fólie a dáme do chladničky na 1 hodinu.
2. Krok
V menšej miske si zmiešame orechy so škoricou a so zostávajúcim cukrom.
3. Krok
Rúru si vyhrejeme na 175°C .Cesto rozdelíme na 4 časti a každú vyvaľkáme na tenko.Potrieme vyšľahaným bielkom a posypeme plnkou ..Potom rozkrojíme na 8 rovnakých častí trojuholníkov a každy trohuholník zvinieme do rohlíčka.
4. Krok
Každý rožok potrieme ešte rozšľahaným žĺtkom a posypeme ešte zvrchu orechovou plnkou.
5. Krok
Pečieme 15 - 20 minút.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
18159 videní