- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- slané chuťovky
- Tatársky biftek
Tatársky biftek
- Kusov: 4
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 10min
Suroviny
- 250 g hovädzej sviečkovice
- 1 ks sterilizovanej uhorky
- 1 ks šalotky
- 2 lyžice kečupu
- 1 lyžica dijonskej horčice
- petržlenová vňať
- 3 lyžičky olivového oleja
- 1 vaječný žĺtok
- soľ a mleté čierne korenie
Postup prípravy
1. Krok
Hovädzie mäsom nožom utrieme..naškrabkáme ho najemno alebo ak je tuhé zomelieme ho na jemno.Môžete použiť aj mixér..
2. Krok
Šalotku ošúpeme a nadrobno nakrájame, uhorku nastrúhame na jemnom strúhadle. Petržlenovú vňať opláchneme osušíme a najemno nasekáme.
3. Krok
K mletému alebo teda naškrabanému mäsu pridáme cibuľu, uhorku,horčicu kečup a vidličkou premiešame.Podľa potreby dochutíme soľou a korením , a nakoniec primiešame vaječný žĺtok.
4. Krok
Ak máte radšej ostrejší tataráčik pridajte trochu chilli alebo tabasco.
5. Krok
Podávame s hriankou..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
742 videní