- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Tatinov broskyňový koláč
Tatinov broskyňový koláč
- Kusov: 1
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 110 g masla + 30 g
- 70 g cukru + 2 lyžice
- 230 g hladkej múky
- 1 vajce
- 5 - 6 broskýň
Postup prípravy
1. Krok
Do misky si nasekáme 110 g masla a pridáme 70 g práškového cukru..rozmrvíme prstami a pridáme vajíčko, hladkú múku a zabalíme do gule a tú do potravinárskej fólie..Odložíme do chladničky na 1 hodinu.
2. Krok
pripravíme si broskyne ..Umyjeme ich, nakrájame na polovice a zbavíme ich kôstok..Ak nemáte radi kožu tak sa jej zbavíte tak, že ešte celé broskyne ponoríte na pár sekúnd do vriacej vody.
3. Krok
Do tortovej formy alebo do formy na koláče si dáme rozpustené maslo, a 2 lyžice cukru..Dáme n a oheň alebo do rúry trochu skaramelizovať..potom poukladáme broskyne rozrezanou časťou na dno..Trochu ich opečieme..
4. Krok
Vyberieme cesto z chladničky a vyvaľkáme ho do kruhu trochu väčšieho ako je forma..Prenesieme na pripravenú formu valčekom tak aby sme prikryli cestom broskyne.prekryjeme aj kraje formy ale smerom dovnútra...Cesto popicháme vidličkou aby počas pečenia mala kam uniknúť prebytočná para z broskýň..
5. Krok
Formu potom vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme 35 - 40 minút ..Potom vyberiem a ešte horúci preklopíme na tácku alebo na veľký tanier..Takto necháme vychladnúť.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
782 videní