- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zeleninové jedlá
- Tekvica s cícerom
Tekvica s cícerom
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 15min
- Varenie: 15min
- Hotové Za: 30min
Suroviny
- 200 g cíceru
- 400 g tekvice(hokaido)
- 2 paradajky
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžička koreňu zázvoru
- 3 lyžice olivového oleja
- 1 banán
- 1 čajová lyžička rasce
- koriander
- štipka kurkumy,kari
- 1/2 lyžičky škorice
- soľ a mleté čierne korenie podlľa chuti
Postup prípravy
1. Krok
Cícer namočíme na noc do studenej vody,potom uvaríme asi hodinu a pol v mierne osolenej vode a scedíme.necháme vychladnúť.
2. Krok
Paradajky narežeme a zalejeme vriacou vodou.Cibuľu nakrájame na pol krúžky a smažíme na oleji dosklovita,pridáme nadrobno nasekaný cesnak a zázvor a smažíme 1-2 minúty.
3. Krok
Odstránime šupku z paradajok,nakrájame na kocky a pridáme do panvice,pridáme koriander,rasca,kurkumu,kari a škoricu.Varíme na miernom ohni 2-3 minúty.
4. Krok
Tekvicu nakrájame na väčšie kocky,pridáme do panvice,zalejeme 2/3 pohára vody a dusíme všetko 10 minút.
5. Krok
Pridáme cícer,soľ a korenie,zakryjeme a dusíme ďaľších 5 minút.Banány olúpeme,nakrájame na kolieska a orestujeme na rozpálenej panvici dozlatista.
6. Krok
Zeleninu dáme do tanierov s plátkami banánu a môžeme ozdobiť lístkami čerstvého koriandru.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
2955 videní