Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Tekvicová roláda s perníkovou príchuťou

reklama:
Tekvicová roláda s perníkovou príchuťou
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Tekvicová roláda s perníkovou príchuťou Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 35min
  • Varenie: 1:10 hod
  • Hotové Za: 0min

Tekvica je typickou plodinou jesene, ale vďaka svojej skvelej trvanlivosti si ju môžete vychutnať aj počas zimných mesiacov. Kombináciou sladkej tekvice a voňavého perníkového korenia vytvoríte výbornú roládu, ktorá oslní!

reklama:

Suroviny

  • 1/2 menšie tekvica
  • 3 vajcia
  • 300 g cukru krupica
  • 100 g polohrubej múky
  • 1/2 balíčka prášku do pečiva
  • 1 lyžička škorice
  • 1 vrchovatá lyžička perníkového korenia
  • 1 štipka soli
  • 1 lyžica kakaa
  • 2 lyžice javorového sirupu
  • Na náplň:
  • 200 g plnotučného tvarohu
  • 100 g krémového syra
  • 100 g cukru krupica
  • 2 štipky mletej vanilky
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Príprava tekvice: Umyte tekvicu, rozkrojte ju na polovicu a vyberte semienka. Polovicu tekvice nakrájajte na plátky a dajte ich piecť do rúry predhriatej na 200 °C. Pečte asi 45 minút, kým nebude tekvica mäkká. Sledujte, aby sa na nej nevytvárali tmavé škvrny.

2. Krok

Tekvicové pyré: Po upečení nechajte tekvicu vychladnúť a rozmixujte ju na jemné pyré. Nepridávajte žiadnu tekutinu, aby zmes nebola príliš riedka.

3. Krok

Príprava cesta: Rúru nastavte na 180 °C. Vajcia vyšľahajte s cukrom (uchovajte si dve lyžice cukru na neskôr) do svetlej a nadýchanej peny. Múku zmiešajte s práškom do pečiva, korením, štipkou soli a kakaom. Potom do vaječnej peny postupne pridávajte 150 g tekvicového pyré a javorový sirup. Nakoniec vmiešajte múčnu zmes.

4. Krok

Pečenie: Na plech dajte papier na pečenie a naň rovnomerne rozprestrite cesto v tvare obdĺžnika (asi 30 × 40 cm). Pečte 12–15 minút, kým sa okraje cesta nezačnú od papiera odlepovať.

5. Krok

Rolovanie: Na čistú utierku nasypte zvyšný cukor a na ňu opatrne preklopte horúce cesto. Papier zložte a pomocou utierky roládu zrolujte. Nechajte ju vychladnúť.

6. Krok

Príprava krému: Tvaroh zmiešajte s krémovým syrom, cukrom a vanilkou dohladka. Opatrne rozrolujte roládu, aby ste ju nepoškodili, a potrite ju pripraveným krémom. Nezabudnite na jednom konci nechať asi 4 cm nenamazané pre ľahšie rolovanie.

7. Krok

Záverečné rolovanie: Roládu zatočte späť do tvaru a začnite od namazaného konca, pokračujte k nenamazanému. Zabaľte ju opäť do utierky, aby nevyschla, a nechajte ju chvíľu stuhnúť v chladničke.

8. Krok

Servírovanie: Akonáhle roláda stuhne, nakrájajte ju na plátky a podávajte. Pochutnajte si na tejto lahodnej dobrote!

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

73 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.