- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- slané chuťovky
- Tekvicové bagely
Tekvicové bagely
- Kusov: 20
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 1:20 hod
- Varenie: 35min
- Hotové Za: 1:45 hod
Suroviny
- 200 ml vlažnej vody
- 1 lyžica cukru
- 2 čajové lyžičky sušeného droždia
- 1 vajce
- 120 g salka
- 1lyžica citrónovej kôry
- 0,5 lyžičky kurkumy
- 275 g očistenej tekvice
- 850 g polohrubej múky
- 50 g masla rozpuseného
- 0,5 čajovej lyžičky soli
- zabarenie vo vode kde na liter dáme 1 lyžičku sódy bikarbóny
- 50 g maku celého na posypanie
Postup prípravy
1. Krok
Pripravíme si kvások z vody droždia a s cukru.Tekvicu si uvaríme do mäkka a ponorným mixérom premixujeme tak , aby nám vzniklo pyré.
2. Krok
v miske si zmiešame múku s kurkumou s kôrou s citróna pridáme aj soľ ..K nakysnutým kvasniciam pridáme vajce, salko, tekvicové pyré a rozpustené maslo..
3. Krok
potom zmiesime obe hmoty dokopy aby nám vzniklo nelepivé cesto..Dáme pod utierku a necháme kysnúť 1 hodinu,
4. Krok
Po jednej hodine cesto premiesime a vytvarujeme z neho buď to bagely alebo podľa chuti môžete aj rožky alebo buchtičky..Tie necháme trochu podkysnúť..CCa 10 - 15 minút.
5. Krok
Medzitým si dáme zovrieť vodu a pridáme do nej sódu bikarbónu. Jednotlivé kúsky bagiel ponárame do vriacej vody a otáčame ich z oboch strán cca na 15 - 20 sekúnd..
6. Krok
Po vybratí zjemna osušíme papierovým obrúskom a ihneď ešte teplé namáčame do maku alebo ho ním zhusta posypeme a ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.
7. Krok
zapekáme vo vyhriatej rúre pri 180°C 30 - 40 minút..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
944 videní