- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- cestoviny
- Tekvicové cestoviny
Tekvicové cestoviny
- Porcií: 6
- Čas Prípravy: 60min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 1:10 hod
Suroviny
- hokkaido 550g
- múka špaldová celozrnná 500g
- soľ atlantická nerafinovaná
- trocha vývaru z tekvice (striedky)
- tofu biele 1 bal. na polovicu
- špenát čerstvý
- cesnak
- šampiňóny krémové 3 ks
- vývar z tekvice
- vňať petržlenová
Postup prípravy
1. Krok
Tekvicu som očistila, nakrájala na menšie kúsky, zaliala v kastróli trochou vody, asi 15 minút dusila a precedila. Chvíľu som nechala vychladnúť, dala do väčšej misy a prisypávala múku a miesila a prisypávala a miesila cesto, až kým som bola spokojná z jeho konzistenciou. Pre začiatočníkov: bolo to hádam aj 20 minút. skôr viac ako menej ;-) Cesto som nechala odpočívať a zatiaľ dala variť vodu vo veľkom hrnci.
2. Krok
Rozmixovaný čerstvý špenát, cesnak, 1/2 bieleho tofu Alfa bio, soľ a trocha vývaru z tekvice.
3. Krok
Rozmixované krémové šampiňóny, 1/2 bieleho tofu Alfa bio, soľ, trocha vývaru z tekvice a ešte som pridala aj posekanú čerstvú petržlenovú vňať.
4. Krok
Cesto som rozdelila na dve časti a osobitne vyvaľkala na asi 2-3 mm plát. Povykrajovala kruhy o veľkosti 6 cm a plnila plnkami do stredu každého kruhu, preložila a kraje popritláčala vidličkou. Z každej plnky som urobila 20 ks "kapsičiek" či mezzelune :-)
5. Krok
Zo zvyšného cesta som vyvaľkala tenší plát ako na mezzelune, nechala chvíľu postáť a radielkom pokrájala na dlhú široké rezance - tagliatelle, ktoré sme zjedli s jednotlivými plnkami.
6. Krok
Na panvičke som osmažila cesnakové plátky, pridala na chvíľočku čerstvé špenátové listy. Na druhej panvici som orestovala šampiňóny so sójovou smotanou na varenie a pridala aj čerstvú petržlenovú vňať a obed sa mohol podávať.
7. Krok
Dobrú chuť :-)
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
3 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
4053 videní