Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Tekvicové lievance s čokoládovou polevou

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Tekvicové lievance s čokoládovou polevou
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Tekvicové lievance s čokoládovou polevou Foto: depositphotos.com
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 0min

Ak máte chuť na niečo sladké, no nechcete siahať po ťažkých dezertoch, tieto lievance z tekvice hokkaido sú skvelou voľbou. Sú jemné, nadýchané a vďaka špaldovej múke majú jemne orieškový podtón. Sladká čokoládová omáčka ich povýši na dezert, ktorý zapôsobí aj na hostí.

reklama:

Suroviny

  • 150 g tekvice hokkaido
  • 600 ml kokosového mlieka
  • 300 g hladkej špaldovej múky
  • 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
  • 2 lyžice repkového oleja
  • štipka soli
  • štipka škorice
  • Poleva:
  • 100 g kvalitnej horkej čokolády
  • 150 ml kokosového mlieka
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Hokkaido nemusíte šúpať, stačí ju umyť a nakrájať na menšie kúsky. Rozložte ich na plech vystlaný papierom a pečte pri 190 °C asi 20 minút, kým nezmäknú.

2. Krok

Nechajte tekvicu trochu vychladnúť a potom ju rozmixujte spolu s kokosovým mliekom. Na záver primiešajte olej.

3. Krok

Do väčšej misy nasypte múku, kypriaci prášok, škoricu a soľ. Premiešajte a postupne pridávajte tekvicovú zmes. Miešajte metličkou, aby vzniklo hladké cesto bez hrudiek.

4. Krok

Rozohriatu panvicu jemne potrite olejom a pomocou naberačky na ňu nalievajte menšie porcie cesta. Lievance opečte z oboch strán – každá strana potrebuje asi minútu.

5. Krok

Do menšieho hrnca nalejte kokosové mlieko, zohrejte a rozpustite v ňom nalámanú čokoládu. Dosladzovať nie je nutné, no ak máte radi intenzívnejšiu sladkosť, pridajte trošku cukru.

reklama:

Na prvý pohľad pôsobí spojenie tekvice a lievancov trochu netradične. Ale výsledok vás milo zaskočí – sú vláčne, majú príjemnú farbu a vďaka špaldovej múke aj jemne orieškovú chuť. A keď ich prelejete čokoládou, budete mať pocit, že si dopriavate skutočný dezert, hoci stále v ľahšej verzii.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

20 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.