- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- cestoviny
- Tekvicové noky
Tekvicové noky
- Kusov: 100
- Porcií: 5
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 300 g varených zemiakov v šupe
- 1 kg hokkaido tekvice
- 4 lyžice olivového oleja
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 lyžička citrónovej kôry
- soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
- 200 g polohrubej múky
- 8 lyžíc krupice
- 60 g strúhaného parmezánu
- 1 žĺtok
- štipka muškátového orieška
Postup prípravy
1. Krok
Tekvicové gnocchi pripravíme tak , že zemiaky so šupkou uvaríme v osolenej vode do mäkka. Potom ošúpeme a pretlačíme cez lis na zemiaky, alebo ich na jemno nastrúhame..
2. Krok
Predhrejte rúru na 180 °C. Tekvicu Hokkaido umyjeme, rozštvrtíme, zbavíme semienok a nakrájame na stredne veľké kocky. Kocky rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Dochutíme ich olivovým olejom, rozmarínom, nadrobno nakrájaným cesnakom, soľou, korením a citrónovou kôrou. Zabaľte do papiera na pečenie a kocky tekvice pečte v predhriatej rúre asi 30 minút, kým nie sú mäkké.
3. Krok
Opečené kocky tekvice pomocou mixéra rozmixujeme na jemné pyré a necháme vychladnúť. Vo veľkej mise zmiešame pretlačené zemiaky, tekvicové pyré, múku, krupicu, parmezán, žĺtok, soľ a štipku muškátového orieška. Tieto suroviny drevenou vareškou vymiesime na lepkavé cesto. Pracovnú plochu si posypte múkou, z cesta vytvarujte valčeky hrubé cca 2 cm a nakrájajte z nich noky široké ako prst. Ak chcete, môžete ich robiť na haluškovej doske alebo tvarovať vidličkou..
4. Krok
Tekvicové gnocchi uvaríme vo vriacej osolenej vode. Počkajte, kým vyplávajú na hladinu, a potom ich nechajte ešte pár minút povariť.. Potom ich scedíme..
Zemiaky so šupkou uvarte deň vopred, ale nedávajte ich do chladničky.
Tekvicové gnocchi podávame so speneným maslom a strúhaným parmezánom.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
461 videní