- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- slané chuťovky
- Tekvicové pagáčiky
Tekvicové pagáčiky
- Kusov: 30
- Porcií: 5
- Čas Prípravy: 60min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 1:20 hod
Suroviny
- 25 g čerstvého droždia
- 1 dcl vlažného mlieka
- 1 lyžička cukru
- 500 g hladkej múky
- 150 g strúhaného syra
- 1 vajce
- 150 g pyré z pečenej tekvce
- kyslá smotana
- 100 g margarínu
- 1 vajce
- Na posypanie :
- semienka podľa chuti
Postup prípravy
1. Krok
V zmesi vlažného mlieka a cukru rozmiešame droždie. Do misky preosejeme múku, zmiešame ju so soľou a potom do nej rozdrobíme margarín.
2. Krok
Potom pridáme nastrúhaný syr, rozšľahané droždie, vajíčko, tekvicové pyré a toľko kyslej smotany, aby vzniklo cesto. Dôkladne premiešajte a nechajte prikryté na teplom mieste, kým nezdvojnásobí svoj objem.
3. Krok
Vykysnuté cesto prikryjeme na pomúčenej doske a rozvaľkáme na hrúbku asi 2 centimetre, potom ho do mriežky narežeme ostrým nožom.
4. Krok
Vykrajujte pagáčiky a poukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie. Vrch potrieme vajíčkom a posypeme semienkami. Necháme ešte podkysnúť na plechu.. Po 30 minútach vykysnutia pečieme v rúre vyhriatej na 180°C pekne do zlatista..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
72 videní