- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- risotto
- Tekvicové risotto
Tekvicové risotto
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 50min
trochu nezvyčajné kombinácie ale veľmi dobré…
http://ovarenizivoteatak.blogspot.sk/2013/08/tekvicove-risotto.html#more
Suroviny
- 200g ryža guľatá Mánya Arborio
- 200ml víno biele suché
- 100ml kurací vývar
- tekvicový olej
- muškátový oriešok
- kúsok masla
- tymián čerstvý
- petržlenová vňať
- soľ, mleté biele korenie
- tekvicové semienka
- parmezán
- tekvica Hokkaidó
Postup prípravy
1. Krok
tekvicu očistíme, vyberieme dužinu a rozdelíme na dve časti. Jednu nasekáme na väčšie kúsky a dáme ju variť do trochu osolenej vody, potom vodu zlejeme (nie všetku) a rozmixujeme, pridáme kurací vývar na rozriedenie.
2. Krok
druhú polovicu pokrájame na drobné kúsočky... na troche tekvicového (slnečnicového oleja) ju orestujeme, pridáme čerstvý (sušený) tymián, mierne osolíme, okoreníme bielym korením a nastrúhaným muškátovým orieškom. Restujeme asi 10 minút.
3. Krok
na prípravu risotta potrebujeme dobrú ryžu guľatu Mánya, u nás je to napr. ryža guľatá Mánya Arborio, ak použijete inú výsledok už nebude taký dobrý....na oleji orestujeme ryžu guľatu Mánya, pridáme tymián a zalejeme bielym vínom. Miešame až sa víno čiastočne odparí a čiastočne vstrebe do ryže guľatej Mánya a začneme po troche pridávať tekvicové pyré, stále miešame. Pyré prilievame pokiaľ sa ryža guľatá Mánya neuvarí, nemala by byť rozvarená.... trvá to asi 30 minút
4. Krok
hotovú ryžu guľatu Mánya odstavíme pridáme kúsok masla, za hrsť parmezánu, orestovanú tekvicu a petržlenovú vňať, všetko spolu premiešame.... na tanieri ozdobíme tekvicovými semienkami a nastrúhaným parmezánom
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
4 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
7025 videní