- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Tekvicové šišky so škoricovým cukrom
Tekvicové šišky so škoricovým cukrom
- Kusov: 25
- Porcií: 5
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 20 g droždia
- 150 ml teplého mlieka
- 500 g hladkej múky
- 175 g hokaido pyré
- 85 g krupicového cukru + na obaľovanie
- 1 lyžička mletej škorice na obaľovanie
- štipka muškátového orieška
- 2 vajcia
- 40 g rozpusteného masla
- olej na vysmážanie
Postup prípravy
1. Krok
Do misy od robota nasypte múku, v nej urobte jamku, nalejte do nej vlažné mlieko, rozdrobte droždie, prisypte 15 g cukru, premiešajte a nechajte 15 minút naskysnúť. Do vzídeného kvásku pridajte do misy zvyšné ingrediencie a pomocou háku vypracujte cesto. Zaberie to asi 3–5 minút. Misu s cestom prikryte utierkou a dajte na 1 hodinu na teplé miesto kysnúť. Po vykysnutí dajte cesto na pomúčenú plochu, zľahka prehneťte a cesto vyvaľkajte na hrúbku asi 1 cm. Pomocou cca 7,5 cm formičky alebo pomocou pohára vyrežte kruh a do stredu každého urobte malým pohárom alebo malou guľatou formičkou dierku. (môžete aj prstom)
2. Krok
Takto pripravené šišky dajte na dosku podsypanú múkou, prikryte suchou a čistou utierkou a nechajte 30 minút dokysnúť. V širokom hrnci rozohrejte olej na 175–190 °C. Šišky vysmážame z oboch strán dozlatista (asi 90 sekúnd z každej strany). Potom ich nechajte odkvapkať od oleja na papierovej utierke a po 2 minútach ich ešte teplé obaľujte v cukre zmiešanom so škoricou (pomer je na vás).
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
261 videní