Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Tekvicový cheesecake s orechovým nádychom: Jesenná delikatesa

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Tekvicový cheesecake s orechovým nádychom: Jesenná delikatesa
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Tekvicový cheesecake s orechovým nádychom: Jesenná delikatesa Foto: www.shutterstock.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 50min
  • Hotové Za: 0min

S príchodom jesene a dozrievaním tekvíc je čas na prípravu lahodných pokrmov. Tekvica môže byť skvelou ingredienciou nielen pre slané jedlá, ale aj pre sladké dezerty. Keď ju skombinujete s medom a škoricou, vznikne výnimočný dezert, ktorého vôňa naplní vašu kuchyňu.

reklama:

Suroviny

  • Korpus:
  • 200 g maslových sušienok
  • 100 g rozpusteného masla
  • 2 lyžice tuzemáku
  • Orechová vrstva:
  • 100 g nasekaných vlašských orechov
  • 30 g masla
  • 50 g hnedého cukru
  • 1 lyžička škorice
  • 1 lyžica medu
  • Tekvicová zmes:
  • 400 g krémového syra (napr. Philadelphia)
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 200 g tekvicového pyré (upečené alebo varené tekvice)
  • 1 lyžička škorice
  • 150 g cukru
  • Štipka soli
  • 3 vajcia
  • Na ozdobu:
  • Šľahačka
  • Niekoľko jadier orechov
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Korpus: Sušienky rozdrvte na prášok a zmiešajte ich s rozpusteným maslom a tuzemákom. Túto zmes natlačte na dno tortovej formy s priemerom 22 až 24 cm. Vložte ju na chvíľu do chladničky, aby stuhla.

2. Krok

Orechová vrstva: V panvici rozpustite maslo, pridajte hnedý cukor, med a škoricu. Pri miešaní pridajte nasekané orechy a nechajte ich na miernom ohni skaramelizovať približne 5 minút. Túto zmes potom rovnomerne rozotrite na pripravený korpus.

3. Krok

Tekvicová zmes: V kuchynskom robote vyšľahajte krémový syr s cukrom, kým nebude hladký. Vajcia vyšľahajte do svetlej peny. Obe zmesi jemne spojte a pridajte tekvicové pyré a ďalšie ingrediencie. Všetko dôkladne premiešajte stierkou a nalejte na orechovú vrstvu.

4. Krok

Pečenie: Cheesecake pečte vo vopred vyhriatej rúre na 160 ° C po dobu 50 až 60 minút, kým nebude pevný, avšak stred by mal zostať mierne trasúci. Nechajte ho vychladnúť na izbovú teplotu, potom ho dajte chladiť do chladničky aspoň na štyri hodiny, ideálne cez noc. Pred servírovaním ozdobte šľahačkou a orechmi, môžete tiež posypať škoricou alebo kakaom.

reklama:

Tento tekvicový cheesecake s orechmi je ideálnou voľbou pre jesenné slávnosti a poteší každého, kto má rád sladké. Užívajte si túto jesennú pochúťku s rodinou a priateľmi!

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

15 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.