- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- palacinky
- Tenké palacinky s kondenzovaným mliekom
Tenké palacinky s kondenzovaným mliekom
- Kusov: 12
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 20min
Suroviny
- 150 g hladkej múky
- 50 g kukuričného škrobu
- 80 g kondenzovaného mieka
- 400 ml vody
- 3 vajcia
- 3 lyžice oleja
- štipka soli
Postup prípravy
1. Krok
Pre milovníkov sladkého môže byť množstvo kondenzovaného mlieka zvýšené, respektíve tenké palacinky budú sladšie.
2. Krok
Vajcia rozbijeme do misky, pridajte soľ, kondenzované mlieko, 200 ml vody a všetko dôkladne premiešajte, až kým cesto nebude hladké.
3. Krok
Potom pridajte oba druhy múky a opäť všetko dobre premiešajte, aby neboli hrudky. Nalejte zvyšných 200 ml vody, rastlinný olej a znova dobre premiešajte. Cesto necháme pár minút odstáť.
4. Krok
Keďže sme do cesta pridali olej dodatočne, nie je potrebné ho nalievať do panvice. Možno si panvicu pred prvou palacinkou trochu vymastiť.. Ak ste zvyknutí a chcete si panvicu pred každou palacinkou vymastiť olejom, potom ju nepridávajte do cesta. Mimochodom, v tomto prípade sa palacinky vždy ukážu o niečo jemnejšie. Ale na druhej strane, keď je olej v ceste, je to jednoduchšie.. Zahrejte panvicu! Naberačkou nalejte malé množstvo cesta a krúživými pohybmi ho rozlejte po panvici.
5. Krok
Akonáhle je okraj palacinky zlatistý, otočte ju na druhú stranu. Stačí pár sekúnd (čas závisí od veľkosti plameňa) a je to.
6. Krok
Tenké palacinky s kondenzovaným mliekom sú hotové. Sú veľmi chutné keď ich naplníte tvarohom, džemom alebo s kyslou smotanou... Dobrú chuť, všetci!
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
813 videní