- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- ryby
- Thajské rybie placky
Thajské rybie placky
- Kusov: 20
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 100 g zelenej fazuľky
- 8 malých kari listov
- 1 lyžička soli
- 400 g rybieho filé (losos, treska podľa chuti)
- 2 Pl červenej kari pasty
- trochu nastrúhaného čerstvého zázvoru
- 1 kápia nakrájaná na malé kocky
- Olej na vysmážanie
Postup prípravy
1. Krok
Fazuľku umyte osušte a nakrájajte na malé kolieska.Listy kari umyte, stredové žilky odstráňte , polovice listu zviňte a priečne nakrájajte na jemné pásiky.Do šálky dajte 4 PL vody a rozmiešajte v nej soľ.
2. Krok
Lososa si umyte a osušte.Nakrájajte to ho na malinké kocky, a potom ich rozsekajte.Môžete tiež použiť elektrický blender a nasekať ho tam.Posekané mäso dajte do misky a postupne pridávajte slanú vodu a akri pastu a premiešavajte.Zľahka primiešajte nakrájanú fazuľku a kápiu ktorú si nakrájame taktiež na drobučké kocky.primiešame aj kari listy.
3. Krok
Vo woku alebo vo vyššej panvici si zahrejeme olej a navlhčenými rukami formujeme zo zmesi 20 guliek a tie potom roztlačíme na 1/2 cm hrubé placky.
4. Krok
Placky smažíme 3 minúty do zlatohneda. Hotové necháme odkvapkať na papierovom obrúsku.
5. Krok
Podávame ich s dipom sweet chilli ktorý sa dá kúpiť aj hotový..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
901 videní