Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Tigrované žemličky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Tigrovane zemlicky.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min
reklama:

Suroviny

  • Cesto:
  • 400 g hladkej múky
  • 80 g celozrnnej múky
  • 8 g soli
  • 100 ml teplej vody
  • 240 ml teplého mlieka
  • 15 g rozpusteného masla
  • 1 sušené droždie
  • 15 g cukru
  • Chrumkavý povlak :
  • 110 g ryžovej múky
  • 1 sušené droždie
  • 15 g cukru
  • 4 g soli
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 110 ml teplej vody
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

V hrnčeku zmiešame teplú vodu a mlieko (40°C-43°C), rozpustené maslo, cukor a droždie. Premiešame a necháme odstáť asi 5 minút. Do misy kuchynského robota preosejeme hladkú múku, celozrnnú múku a soľ. Premiešajte. Mokré suroviny pridáme k múke a vymiesime cesto. Miesime pomocou hákového nástavca pri strednej rýchlosti asi 5 minút. Pripravené cesto by malo byť hladké a počas miesenia by sa malo oddeľovať od misky . Vymiesené cesto vytvarujeme do hladkej gule a vložíme do olejom vymastenej nádoby na kysnutie. Cesto necháme kysnúť 1 hodinu, alebo kým nezdvojnásobí svoj objem.

2. Krok

Vykysnuté cesto rozdelíme na pomúčenej doske na 8 rovnakých častí (105 g) a tvarujeme z nich hladké guľky. Vytvarované guľky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a prikryjeme ich vlhkou bavlnenou utierkou. Necháme kysnúť 30 minút.

3. Krok

Príprava chrumkavého povlaku: Kým žemličky kysnú, pripravte si poťah. Najprv si v miske zmiešame ryžovú múku, droždie, cukor a soľ. Zmiešajte olivový olej s teplou vodou (40°C-43°C). Potom sa k suchým prísadám postupne pridáva voda. Miešajte lyžičkou alebo metličkou. Mali by sme dostať hladkú pastu, ktorá je hustá, ale stále dostatočne tekutá, aby sa pekne rozotierala. Nechajte náter odpočívať 20 minút.

4. Krok

Vykysnuté žemle natrite povlakom. Rozotrieme lyžičkou alebo štetcom. Obalené guľky necháme ešte 20 minút kysnúť. Rúru si medzitým vyhrejeme na 200°C a na dno rúry položíme plech, do ktorého pred pečením nalejeme 2 dcl vriacej vody. Pečieme 20-25 minút.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

688 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.