Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Tiramisu kocky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Screenshot_4.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.backenmitjasna.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 15min
  • Hotové Za: 45min
reklama:

Suroviny

  • Piškóta:
  • 4 vajcia
  • 100 g práškového cukru
  • 2 vanilkové cukre
  • 100 g hladkej múky
  • 16 g kakaa
  • 50 ml mlieka
  • 30 ml oleja
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 lyžička instantnej kávy
  • krém:
  • 4 žĺtky
  • 2 bielky
  • 60 g cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 3 pláty želatíny
  • 500 g mascarpone
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 40 g práškového cukru
  • Sirup:
  • 50 ml vraicej vody
  • 20 g cukru
  • 1 lyžička instantnej kávy
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vyšľaháme vajcia s cukrom a s vanilkovým cukrom do peny. Potom dáme nad paru do vodného kúpeľa a ďalej šľaháme asi 3 minúty. Potom odstavíme a zas šľaháme asi 3 minúty.

2. Krok

V čistej miske zmiešame múku s kakaom a s prášku do pečiva alebo sódy bikarbóny. Zľahka premiešajte a pridajte do spenenej zmesi s cukrom a žĺtkami.

3. Krok

Ručným mixérom zľahka premiešame. Ak nie ste milovníkmi kávy, zmiešajte mlieko a olej v malej miske s lyžičkou instantnej kávy alebo kakaa. Zmiešajte dve polievkové lyžice čokoládovej zmesi s olejom a mliekom, potom všetko vráťte späť do čokoládovej zmesi a zľahka spojte.

4. Krok

Zmes nalejeme na plech pokrytého papierom na pečenie 36 × 40 cm. Plechom niekoľkokrát zatraste aby sa zmes cesta zarovnala..

5. Krok

Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 ° C asi 15 min. Piškótu nechajte vychladnúť a odstráňte papier. Piškótu pofŕkame sirupom ktorý si pripravíme zaliatím kávy a cukru s horúcou vodou..

6. Krok

4 žĺtka si vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom.. Dáme nad paru do vodného kúpeľa a šľaháme 4 - 5 minút.. Potom odstavíme.. Namočíme želatínu podľa návodu na obale .

7. Krok

V inej miske si vyšľaháme mascarpone s práškovým cukrom. Do žĺtkového základu keď trochu ochladne vmiešame mascarpone a poriadne zašľaháme..

8. Krok

Vyšľaháme šľahačku do tuha, potom v dvoch lyžiciach šľahačky rozmiešame rozpustenú želatínu, a všetko zmiešame s mascarpone krémom.. Vyšľaháme 2 bielky a tiež ich vmiešame do krému..

9. Krok

Piškótu prerežeme na polovicu.. Jednu časť zalejeme polovicou krému a prikryjeme druhu časťou piškóty.. Tú zalejeme druhou časťou krému a c....odložíme do chladničky aby krém spevnel.. Najlepšie na noc. pred podávaním posypeme kakaom, a nakrájame na kocky

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3 / 5)

4 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

2966 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.