- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Tiramisu koláčiky
Tiramisu koláčiky
- Kusov: 20
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 4:0 hod
Suroviny
- 4 vajcia (oddelené žltka a bielka)
- 150 g práškového cukru
- 120 g polohrubej múky
- 30 g solamylu
- 1 lyžica kakaa
- amaretto 30 ml
- silná káva 1 šálka
- krém:
- 5 žĺtkov do krému
- 120 g práškového cukru
- 1 stužovač šľahačky
- 700 g mascarpone
- 1 vanilkový cukor
- 1 balenie želatíny
- rum 4 ml
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- 250 ml šľahačky
- 1 lyžica cukru
Postup prípravy
1. Krok
naskôr si pripravíme piškótu.Vymiešame žĺtka s polovicou práškového cukru do peny.
2. Krok
v druhej miske vymiešame bielka so štipkou soli na tuhý sneh a potom pridáme zbytok práškového cukru a šľaháme do husta.
3. Krok
zmiešame bielka so žĺtkami. a pridáme k nim múku so škrobom.nakoniec pridáme kakao.
4. Krok
zmes vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie. a pečieme v predhriatej rúre na 180 °C cca 20 minút..
5. Krok
upečenú piškótu necháme úplne vychladnúť.
6. Krok
Vychladnutú pokvapkáme zmesou kávy a amareta.
7. Krok
pripravíme si mascarpone krém:želatínu necháme napučať podľa návodu .Vo vodnom kúpeli vymiešame žĺtka s práškovým cukrom na krém.pridáme aj vanilkový cukor.K napučanej a želatíne pridajte rum, a citrónovú šťavu..vlejte túto želatínovú zmes k vyšľahaným vajciam nad parou a ešte nad parou premiešajte.
8. Krok
nechajte mierne ochladnúť.Ručným šľahačom k zmesi primiešajte mascarpone.
9. Krok
v inej miske si vyšľahajte šľahačku so stužovačoma práškovým cukrom .po vyšľahaní primiešajte k mascarpone a hotový krém naneste na piškótu.
10. Krok
Nechate v chlade aspoň 4 hodiny..potom posypte kakaom.
Priemerné hodnotenie receptu
(4.1 / 5)
7 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
46242 videní