- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Tiramisu na plechu
Tiramisu na plechu
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- Piškóta :
- 5 vajec
- 5 lyžíc studenej vody
- 8 lyžíc cukru
- 8 lyžíc polohrubej múky
- štipka soli
- 1 vanilkový cukor
- Krém:
- 300 g mascarpone
- 350 ml smotany na šľahanie
- 5 - 6 lyžíc cukru
- 2 lyžice silnej presso kávy
- Ďalej potrebujeme :
- 230 ml presso kávy
- 30 ml amaretta
- kakao
Postup prípravy
1. Krok
Oddeľte bielka od žĺtkov. Bielky vymiešame s trochou soli, potom postupne pridáme cukor a vanilkový cukor a miešame 5-7 minút, kým sa cukor neroztopí a zmes nie je tuhá. Pridáme žĺtky rozmiešané s vodou, potom preosiatu múku a všetko širokými pohybmi zapracujeme odspodu do cesta . Dno plechu vystelieme papierom na pečenie, boky vymastíme trochou masla a vylejeme cesto .. Zarovnajte a vložte do vyhriatej rúry na 170°C Pečieme asi 20 minút.
2. Krok
Kým sa piškóta pečie, pripravíme si krém. Do misky dáme smotanu, mascarpone, 5 lyžíc cukru a štipku soli. Miešajte minútu pri nízkej rýchlosti a uvidíte, či je potrebné pridať šiestu lyžicu cukru - ja dávam 6 lyžíc Miešajte, kým krém nie je pevný, ale dajte pozor aby ste nevyšľahali maslo. Pridajte 2 lyžice studeného espressa a miešajte ešte niekoľko sekúnd, kým sa nezapracuje. Misku s krémom odložte do chladničky.
3. Krok
Keď je piškóta upečená, odlepte papier na pečenie a vložte ju späť do formy. Nechajte vychladnúť a pripravte si espresso .Zmiešajte kávu s 30 ml Amaretta. Cukor som nedala, lebo piškóta je dosť sladká. Keď je piškóta úplne studená, popichajte ju špajdľou po celom povrchu (alebo vidličkou) Pomocou štetca potrieme vrch kávou. Štetcom som prešla 2x po celej ploche . Sirupovú piškótu som natrela studeným krémom a zarovnala, potom som ju dala na 2-3 hodiny do chladu. Zákusok Tiramisu som poprášila kakaom a naporciovala.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
196 videní