- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- torta
- Torta Banániky v čokoláde
Torta Banániky v čokoláde
- Kusov: 1
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 1:10 hod
Suroviny
- Korpus:
- 5 vajec
- 150 g kryštálového cukru
- 120 g hladkej múky
- 30 g kakaa
- 5 lyžíc oleja
- štipka soli
- krém:
- 6 dcl mlieka
- 2 banánové pudingy
- 8 lyžíc cukru
- 1 maslo
- 15 banánikov v čokoláde (mini dostať v lídli)
- na ozdobu banániky v čokoláde
Postup prípravy
1. Krok
Do veľkej misy oddelíme bielky, žĺtky si dáme do malej misky bokom. Do bielkov pridáme štipku soli a na najvyššom stupni šľaháme. Akonáhle je sneh takmer hotový, po častiach (cca na 3x) prisypávame cukor a stále šľaháme. Sneh s cukrom musíme šľahať dostatočne dlho, celkom tak 5 min. Po vytiahnutí metličiek zo snehu sa musia tvoriť špičky a držať tvar. Ak túto fázu podceníme, korpus nenabehne a bude hutná placka.
2. Krok
Do hotového pevného snehu postupne zašľaháme žĺtky a olej, šľahač už na miernych otáčkach. Vždy 1 žĺtok, , 1 lyžicu oleja, ... a takto všetko 5x.
3. Krok
Múku a kakao si odvážime a cez sito preosejeme na žĺtkovú zmes. Tým preosievaním zabránime hrudkám a múka sa prevzdušní. Vareškou opatrne premiešavame, stále dookola, kým sa všetko nespojí.
4. Krok
Cesto preložíme do formy, stierkou urovnáme viac do krajov, prostriedok je mierne prepadnutý ... ono sa to potom pečením zrovná a nerobia sa hore hrče. Pečieme 40 minút na 170 °C..po vychladnutí prerežeme na polovicu.
5. Krok
Pripravíme si krém uvarením banánového pudingu klasickým spôsobom..Po vychladnutí vmiešame maslo izbovej teploty..Miešame do penista.
6. Krok
Krém si rozdelíme odložíme si 1/3 na ozdobovanie..Ostatný asi tak polovicu naplníme prvú polovicu korpusu potom poukladáme banániky v čokoláde a zas dáme druhú polovicu krému..pritlačíme druhý plát a celý povrch torty potrieme krémom ktorý nám zostal..Dozdobíme banánikmi v čokoláde.
Priemerné hodnotenie receptu
(4.2 / 5)
9 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
28834 videní