- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- torta
- Torta s čokoládovým krémom a s jahodami
Torta s čokoládovým krémom a s jahodami
- Čas Prípravy: 0min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 0min
Suroviny
- Piškóta:
- 4 vajcia
- 180 g práškového cukru
- 150 g polohrubej múky
- 1 vanilkový cukor
- Krém:
- 3 žĺtka
- 25 g kukuričného škrobu (zlatý klas)
- 75 g cukru
- 375 ml mlieka
- 100 g čokolády
- Poleva:
- 100 g bielej čokolády
- 50 ml smotany na šľahanie
- 500 g jahôd
Postup prípravy
1. Krok
Pripravte puding.Rozšľaháme žĺtky s cukrom a škrobom do penista.
2. Krok
Mlieko uvedieme do varu ,a za stáleho miešania nalejeme tenkým prúdom žĺtkovú zmes.Uvaríme hustejší puding..Potom odstavíme a necháme vychladnúť..
3. Krok
Ešte do horúceho pudingu primiešame nalámanú čokoládu a miešame kým sa čokoláda nerozpustí..
4. Krok
pripravíme si piškótu ..Bielka vyšľaháme s polovicou cukru do snehu,a žĺtka s ostatným cukrom a s vanilkovým cukrom vyšľaháme do peny..
5. Krok
Prepojíme obe zmesi , a zľahka primiešame preosiatu múku..Cesto vlejeme do vymastenej tortovej formy a pečieme pri 180 °C asi 35 minút..Potom necháme vychladnúť a rozkrojíme na polovicu.
6. Krok
Na spodný korpus nanesieme polovicu krému a poukladáme polovice z rozkrojených čerstvých jahôd.potom jahody zatrieme druhou časťou krému a priklopíme druhou polovicou korpusu..
7. Krok
pripravíme si polevu..Privedieme smotanu do varu a pridáme čokoládu..Potom prelejeme povrch torty a necháme zatuhnúť..
8. Krok
Pripravenú tortu ešte dozdobíme jahodami a môžeme podávať..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
2778 videní