- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- torta
- Torta „Dunajské vlny“
Torta „Dunajské vlny“
- Čas Prípravy: 0min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 0min
Toto ma nadchlo..mňamka ako vyšitá.
zdroj:http://gekleckert.de/
Suroviny
- 1 veľký pohár višní
- 250g +80 g masla
- 250g polohrubej múky
- 225g práškového cukru
- štipka soli
- 4 vajcia
- 1 prášok do pečiva
- 1 lyžica kakaa
- 1 zlatý klas
- 300 ml mlieka
- 50g+75g+200g čokolády na varenie
Postup prípravy
1. Krok
Najskôr si scedíme višne ..180 cm tortovú formu si vymastíme s trochou masla a vysypeme múkou.Rúru predhrejeme na 170°C
2. Krok
korpus si urobime tak, že 250 g masla vymiešame s 225 g cukru a štipkou soli..šľaháme do penista. Potom pridávame vajcia jedno po druhom.Potom prisypeme múku s práškom do pečiva a ešte prešľaháme.
3. Krok
cesto si rozdelíme do dvoch misiek..Roztopíme si 50 g čokolády nad parou pridáme 1 lyžicu kakaa a primiešame do jednej časti cesta.
4. Krok
Polovicu svetlého cesta vylejeme do tortovej formy , na svetlé cesto nalejeme polovicu tmavého cesta ..višne vtláčame až skoro na dno.. Pečieme 35 -40minút.. potom tento postup zopakujeme so zostávajúcim bledým aj s tmavým cestom.
5. Krok
krém si pripravíme z uvareného pudingu a masla ..uvarený puding necháme vychladnúť a potom k vyšľahanému maslu s cukrom primiešavame puding..(ja radšej po častiach aby sa mi nezrazil)
6. Krok
na jeden korpus navrstvíme plnku , potom nalejeme rozpustenej 75g čokolády necháme stuhnúť a dáme ďalšiu vrstvu krému.. priklopíme druhým korpusom.(ja to robím v tortovej forme aby držala torta tvar)
7. Krok
takto pripravenú tortu je dobré nechať cez noc v chladničke..Na druhý deň rozpustíme 200g čokolády , tortu vyberieme z formy a celú polejeme čokoládou..
Priemerné hodnotenie receptu
(4 / 5)
7 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
38325 videní