- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Torta Kinder Pingui
Torta Kinder Pingui
- Kusov: 1
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 15min
- Hotové Za: 45min
Suroviny
- Piškóta:
- 2 vajcia
- 70 g cukru
- 45 g hladkej múky
- 15 g kakaa
- Na navlhčenie piškóty:
- 80 ml mlieka
- 15 g kakaa
- Čokoládová stredná vrstva:
- 50 g horkej čokolády
- 50 ml smotany na šľahanie
- Mliečny krém:
- 250 ml smotany na šľahanie
- 250 g mascarpone
- 170 g kondenzovaného mlieka
- 3,5 plátku želatíny
- 30 ml mlieka
- Čokoládová poleva:
- 60 g čokolády na varenie
- 70 ml smotany na šľahanie
Postup prípravy
1. Krok
Rúru vyhrejeme na 180°C. Vajcia šľaháme s cukrom na najvyšších otáčkach 10 minút. Suché ingrediencie zmiešame a preosejeme do vaječnej zmesi. Jemne ich vmiešajte stierkou. Cesto rovnomerne rozotrieme do 18 cm tortovej formy vystlanej papierom na pečenie (spodok) a pečieme 13-15 minút.
2. Krok
Upečenú piškótu po niekoľkých minútach opatrne vyberte z formy a ochlaďte na mriežke. Vychladnutú rozrežte priečne na dve rovnaké časti. Piškótu potom prelejeme zohriatym mliekom , v ktorom sme rozmiešali kakao.
3. Krok
Čokoládu na medzivrstvu rozpustíme spolu so smotanou, a necháme mierne vychladnúť.
4. Krok
Smotanu vyšľaháme do stredne tuha a dáme do chladničky. Syr mascarpone vymiešame dohladka s kondenzovaným mliekom. Plátky želatíny namočte na 5 minút do studenej vody. Mlieko zohrejte a rozmiešajte v ňom vyžmýkané plátky želatíny. Vlejeme do krému a ručným šľahačom dobre rozmiešame. Nakoniec stierkou jemne vmiešame šľahačku a krém rozdelíme na dve rovnaké časti.
5. Krok
Do tortovej formy najskôr vlažte prvý plát piškóty navlhčite ju, ako som písala vyššie. Na piškótu najskôr dáme polovicou krému a uhladíme povrch. Tortu dáme na 15 minút do chladničky, aby krém trochu stuhol. Vychladnutú čokoládu na medzivrstvu rovnomerne rozotrieme na krém, pričom necháme 1 cm voľný okraj. Druhú polovicu krému vložte do cukrárskeho vrecka a nastriekajte najskôr okraj , potom cez čokoládu. Krém zarovnáme a položíme naň druhú piškótu. Piškótu navlhčíme zvyšným kakaom a vložíme do chladničky.
6. Krok
Pripravíme si čokoládovú polevu : Kúsky čokolády so smotanou roztopte nad parou . Čokoládu ochlaďte aspoň do vlažna a medzitým ju niekoľkokrát premiešajte. Vychladnutú čokoládu nalejte na vrchnú piškótu a rovnomerne rozotrite. Tortu chlaďte aspoň 6 hodín, potom ju ozdobte podľa želania.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
954 videní