Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Torta Kinder Pingui

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Torta kinder pingui.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 15min
  • Hotové Za: 45min
reklama:

Suroviny

  • Piškóta:
  • 2 vajcia
  • 70 g cukru
  • 45 g hladkej múky
  • 15 g kakaa
  • Na navlhčenie piškóty:
  • 80 ml mlieka
  • 15 g kakaa
  • Čokoládová stredná vrstva:
  • 50 g horkej čokolády
  • 50 ml smotany na šľahanie
  • Mliečny krém:
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 250 g mascarpone
  • 170 g kondenzovaného mlieka
  • 3,5 plátku želatíny
  • 30 ml mlieka
  • Čokoládová poleva:
  • 60 g čokolády na varenie
  • 70 ml smotany na šľahanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Rúru vyhrejeme na 180°C. Vajcia šľaháme s cukrom na najvyšších otáčkach 10 minút. Suché ingrediencie zmiešame a preosejeme do vaječnej zmesi. Jemne ich vmiešajte stierkou. Cesto rovnomerne rozotrieme do 18 cm tortovej formy vystlanej papierom na pečenie (spodok) a pečieme 13-15 minút.

2. Krok

Upečenú piškótu po niekoľkých minútach opatrne vyberte z formy a ochlaďte na mriežke. Vychladnutú rozrežte priečne na dve rovnaké časti. Piškótu potom prelejeme zohriatym mliekom , v ktorom sme rozmiešali kakao.

3. Krok

Čokoládu na medzivrstvu rozpustíme spolu so smotanou, a necháme mierne vychladnúť.

4. Krok

Smotanu vyšľaháme do stredne tuha a dáme do chladničky. Syr mascarpone vymiešame dohladka s kondenzovaným mliekom. Plátky želatíny namočte na 5 minút do studenej vody. Mlieko zohrejte a rozmiešajte v ňom vyžmýkané plátky želatíny. Vlejeme do krému a ručným šľahačom dobre rozmiešame. Nakoniec stierkou jemne vmiešame šľahačku a krém rozdelíme na dve rovnaké časti.

5. Krok

Do tortovej formy najskôr vlažte prvý plát piškóty navlhčite ju, ako som písala vyššie. Na piškótu najskôr dáme polovicou krému a uhladíme povrch. Tortu dáme na 15 minút do chladničky, aby krém trochu stuhol. Vychladnutú čokoládu na medzivrstvu rovnomerne rozotrieme na krém, pričom necháme 1 cm voľný okraj. Druhú polovicu krému vložte do cukrárskeho vrecka a nastriekajte najskôr okraj , potom cez čokoládu. Krém zarovnáme a položíme naň druhú piškótu. Piškótu navlhčíme zvyšným kakaom a vložíme do chladničky.

6. Krok

Pripravíme si čokoládovú polevu : Kúsky čokolády so smotanou roztopte nad parou . Čokoládu ochlaďte aspoň do vlažna a medzitým ju niekoľkokrát premiešajte. Vychladnutú čokoládu nalejte na vrchnú piškótu a rovnomerne rozotrite. Tortu chlaďte aspoň 6 hodín, potom ju ozdobte podľa želania.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1338 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.