- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Torta Paris Brest
Torta Paris Brest
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 1:10 hod
Suroviny
- Cesto :
- štipka soli
- 50 g masla
- 150 g hladkej múky
- 4 vajcia
- 50 g nasekaných mandlí
- Krém:
- 150 ml mlieka
- 4 žĺtky
- štipka soli
- 100 ml ananásového sirupu
- 200 g masla
Postup prípravy
1. Krok
250 ml vody , maslo a soľ varíme v hrnci , kým sa maslo nerozpustí. Prisypeme múku a miešame , až sa cesto začne odlepovať od stien a vytvorí guľu . Odstavíme a necháme troch vychladnúť.
2. Krok
rúru predhrejeme na 200°C.. plech vystelieme s papierom na pečenie .. Mixérom po jednom zašľaháme vajcia. Cesto dáme do cukrárskeho vrecka s veľkým otvorom.. Na plech nastriekame z cesta hrubý prstenec s priemerom 24 cm. Ten posypeme mandľami a pečieme v rúre dozlatista asi 35 minút. Necháme ho vychladnúť a potom prekrojíme.
3. Krok
Žĺtky so štipkou soli a sirupom vymiešame dopenista a postupne primiešavame horúce mlieko.. Všetko dáme do hrnca a na miernej teplote uvaríme dokrémova. Krém necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme dopenista a postupne vmiešavame vychladnutý žĺtkový krém. Krém dáme do zdobiaceho vrecka a nanesieme ho na spodnú časť prstenca. Zakryjeme vrchnou časťou a poprášime práškovým cukrom.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
234 videní