Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Torta Pierre Herma

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Screenshot_1 2.jpg
23
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 1:10 hod
  • Hotové Za: 1:40 hod

Screenshot_1 2.jpg

Screenshot_2 3.jpg

Screenshot_3 2.jpg

Screenshot_4 2.jpg

Screenshot_5 1.jpg

Screenshot_6 1.jpg

Screenshot_7 1.jpg

Screenshot_8 1.jpg

Screenshot_9 1.jpg

Screenshot_10 1.jpg

Screenshot_11 1.jpg

Screenshot_12 1.jpg

Screenshot_13 1.jpg

Screenshot_14.jpg

Screenshot_15.jpg

Screenshot_16.jpg

Screenshot_17.jpg

Screenshot_18.jpg

Screenshot_19.jpg

Screenshot_20 1.jpg

Screenshot_21 1.jpg

Screenshot_22 1.jpg

 

reklama:

Suroviny

  • Mandľovo kokosový korpus:
  • 40g kokosovej múčky
  • 60 g mandľovej múčky
  • 90 g práškového cukru
  • 3 bielka
  • 35 g práškového cukru na posypanie
  • Banánová plnka:
  • 250 g olúpaných banánov
  • 20 g masla
  • 25 g trstinového cukru
  • 10 ml citrónovej šťavy
  • Čokoládová pena:
  • 30 ml vody
  • 70 g cukru
  • 3 žĺtky
  • 1 vajce
  • 175 g tmavej čokolády
  • 3 lyžice nastrúhaného čerstvého zázvoru
  • kôra z jedného citróna
  • 250 ml šľahačkovej smotany
  • Čokoládová poleva:
  • 25 g tmavej čokolády
  • 50 ml vody
  • 15 g cukru
  • 25 ml smotany na šľahanie
  • Čokoládová poleva II :
  • 100 g tmavej čokolády
  • 80 ml smotany na šľahanie
  • 20 g masla
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

V mise zmiešajte preosiaty práškový cukor (90g) s mandľovou múkou a s kokosom.

2. Krok

Bielka vyšľahajte do peny do špičiek, potom prisypete práškový cukor (35g) a šľahajte do hustého snehu..

3. Krok

Vyšľahané bielka primiešame k mandľovo kokosovej zmesi a premiešame.

4. Krok

Plech si vystelieme papierom na pečenie .Naň si naznačíme resp ceruzkou nakreslíme kruh o priemere 22 cm .Do cukrárskeho vrecka s veľkou špičkou dáme mandľovo kokosové cesto a nastriekame špirálovite do kruhu..Zľahka zasypeme práškovým cukrom a necháme 10 minút odpočívať..potom znovu poprášime cukrom a vložíme do vyhriatej rúry a na 150 °C pečieme 30 - 35 minút.upečieme dva tortové pláty.

5. Krok

Po vybratí z rúry necháme celkom vychladnúť..

6. Krok

Pripravíme si karamelizované banány do plnky.Banány nakrájame na plátky s hrúbkou 1 cm. Namažte citrónovou šťavou na oboch stranách.

7. Krok

Na panvici si rozpustíme maslo a poukladáme banány ktoré zasypeme trstinovým cukrom.Opražíme z oboch strán , preložíme do sitka a necháme vychladnúť..

8. Krok

Čokoládová pena:V hrnci z hrubým dnom zmiešajte vodu s cukrom a uvarte sirup.Sirup musí bublať veľkými bublinami.

9. Krok

Kým sa nám varí sirup vymiešame si žĺtka s jedným vajcom a za stáleho miešania k vaječnej zmesi pomaly primiešavame horúci sirup.Po lyžičkách zo začiatku a potom tenkým prúdom.

10. Krok

Musíte to urobiť rýchlo lebo sirup zvykne karamelizovať.

11. Krok

čokoládu 175 g si rozpustíme v mikrovlnke , pridáme nastrúhanú citrónovú kôru aj nastrúhaný čerstvý zázvor. primiešame k vaječnej zmesi.

12. Krok

Vyšľaháme si šľahačku je dobré si dať predtým aspoň na 15 minút misku v ktorej budete šľahať šľahačku do mraziaku.. potom po vyšľahaní pridajte čokoládovo vaječnú zmes a vymiešajte kým sa všetky zložky neprepoja.

13. Krok

Tortovú formu si vystelieme potravinárskou fóliou a najskôr na dno dáme čokoládovú penu..minieme tak 1/3..

14. Krok

Potom na penu dáme prvý kokosový plát a jemne pritlačíme..

15. Krok

Teraz dáme ďalšiu časť čokoládovej peny a poukladáme karamelizované banány..Potom opäť čokoládovú penu a teraz príde na rad druhý tortový plát.

16. Krok

Tortu v tejto podobe dáme do chladničky stuhnúť na 6 hodín..

17. Krok

Po zatuhnutí torty si pripravíme čokoládovú polevu..čokoládu rozlámanú na kúsky si zmiešame s vodou cukrom a so smotanou.Privedieme k varu a počkáme kým sa nám všetko neprepojí..Potom preložíme polevu do porcelánovej misky.

18. Krok

Teraz si rozvaríme v druhej fáze nalámanú čokoládu so šľahačkovou smotanou..Varíme kým sa čokoláda nerozpustí a potom odstavíme.Pridáme maslo, čokoládovú polevu ktorú sme si uvarili v prvej fáze a premiešame do hladka..

19. Krok

vyberieme tortu z chladničky a vyklopíme ju vlastne opačne..Aby plát ktorý sme dávali ako posledný bol na dne a čokoládová pena ktorú sme dávali do formy ako prvú bola na vrchu..

20. Krok

prelejeme čokoládovou polevou a zarovnáme..Dozdobíme podľa vkusu kokosovou stružlinou alebo kokosovou múčkou..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

4385 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.