- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- torta
- Torta Pierre Herma
Torta Pierre Herma
- Kusov: 1
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 1:10 hod
- Hotové Za: 1:40 hod
Suroviny
- Mandľovo kokosový korpus:
- 40g kokosovej múčky
- 60 g mandľovej múčky
- 90 g práškového cukru
- 3 bielka
- 35 g práškového cukru na posypanie
- Banánová plnka:
- 250 g olúpaných banánov
- 20 g masla
- 25 g trstinového cukru
- 10 ml citrónovej šťavy
- Čokoládová pena:
- 30 ml vody
- 70 g cukru
- 3 žĺtky
- 1 vajce
- 175 g tmavej čokolády
- 3 lyžice nastrúhaného čerstvého zázvoru
- kôra z jedného citróna
- 250 ml šľahačkovej smotany
- Čokoládová poleva:
- 25 g tmavej čokolády
- 50 ml vody
- 15 g cukru
- 25 ml smotany na šľahanie
- Čokoládová poleva II :
- 100 g tmavej čokolády
- 80 ml smotany na šľahanie
- 20 g masla
Postup prípravy
1. Krok
V mise zmiešajte preosiaty práškový cukor (90g) s mandľovou múkou a s kokosom.
2. Krok
Bielka vyšľahajte do peny do špičiek, potom prisypete práškový cukor (35g) a šľahajte do hustého snehu..
3. Krok
Vyšľahané bielka primiešame k mandľovo kokosovej zmesi a premiešame.
4. Krok
Plech si vystelieme papierom na pečenie .Naň si naznačíme resp ceruzkou nakreslíme kruh o priemere 22 cm .Do cukrárskeho vrecka s veľkou špičkou dáme mandľovo kokosové cesto a nastriekame špirálovite do kruhu..Zľahka zasypeme práškovým cukrom a necháme 10 minút odpočívať..potom znovu poprášime cukrom a vložíme do vyhriatej rúry a na 150 °C pečieme 30 - 35 minút.upečieme dva tortové pláty.
5. Krok
Po vybratí z rúry necháme celkom vychladnúť..
6. Krok
Pripravíme si karamelizované banány do plnky.Banány nakrájame na plátky s hrúbkou 1 cm. Namažte citrónovou šťavou na oboch stranách.
7. Krok
Na panvici si rozpustíme maslo a poukladáme banány ktoré zasypeme trstinovým cukrom.Opražíme z oboch strán , preložíme do sitka a necháme vychladnúť..
8. Krok
Čokoládová pena:V hrnci z hrubým dnom zmiešajte vodu s cukrom a uvarte sirup.Sirup musí bublať veľkými bublinami.
9. Krok
Kým sa nám varí sirup vymiešame si žĺtka s jedným vajcom a za stáleho miešania k vaječnej zmesi pomaly primiešavame horúci sirup.Po lyžičkách zo začiatku a potom tenkým prúdom.
10. Krok
Musíte to urobiť rýchlo lebo sirup zvykne karamelizovať.
11. Krok
čokoládu 175 g si rozpustíme v mikrovlnke , pridáme nastrúhanú citrónovú kôru aj nastrúhaný čerstvý zázvor. primiešame k vaječnej zmesi.
12. Krok
Vyšľaháme si šľahačku je dobré si dať predtým aspoň na 15 minút misku v ktorej budete šľahať šľahačku do mraziaku.. potom po vyšľahaní pridajte čokoládovo vaječnú zmes a vymiešajte kým sa všetky zložky neprepoja.
13. Krok
Tortovú formu si vystelieme potravinárskou fóliou a najskôr na dno dáme čokoládovú penu..minieme tak 1/3..
14. Krok
Potom na penu dáme prvý kokosový plát a jemne pritlačíme..
15. Krok
Teraz dáme ďalšiu časť čokoládovej peny a poukladáme karamelizované banány..Potom opäť čokoládovú penu a teraz príde na rad druhý tortový plát.
16. Krok
Tortu v tejto podobe dáme do chladničky stuhnúť na 6 hodín..
17. Krok
Po zatuhnutí torty si pripravíme čokoládovú polevu..čokoládu rozlámanú na kúsky si zmiešame s vodou cukrom a so smotanou.Privedieme k varu a počkáme kým sa nám všetko neprepojí..Potom preložíme polevu do porcelánovej misky.
18. Krok
Teraz si rozvaríme v druhej fáze nalámanú čokoládu so šľahačkovou smotanou..Varíme kým sa čokoláda nerozpustí a potom odstavíme.Pridáme maslo, čokoládovú polevu ktorú sme si uvarili v prvej fáze a premiešame do hladka..
19. Krok
vyberieme tortu z chladničky a vyklopíme ju vlastne opačne..Aby plát ktorý sme dávali ako posledný bol na dne a čokoládová pena ktorú sme dávali do formy ako prvú bola na vrchu..
20. Krok
prelejeme čokoládovou polevou a zarovnáme..Dozdobíme podľa vkusu kokosovou stružlinou alebo kokosovou múčkou..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
4385 videní