- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Torta s čokoládovou a jahodovou penou
Torta s čokoládovou a jahodovou penou
- Kusov: 1
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- Piškóta priemer 24 :
- 120 g masla
- 120 g práškového cukru
- 2 vajcia
- 1 vanilkový cukor
- štipka soli
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 120 g polohrubej múky
- Čokoládová pena :
- 200 g čokolády kvalitnej horkej
- 50 ml mlieka
- 200 ml smotany na šľahanie
- 5 g práškovej želatíny
- 200 g jahôd na kruhové zdobenie
- Jahodová pena:
- 350 g jahôd
- 250 g kyslej smotany
- 70 g práškového cukru
- 7 g práškovej želatíny
- Čokoládová poleva:
- 100 g kvalitnej horkej čokolády
- 50 g masla
- 100 ml mlieka
- 6 jahôd na ozdobu
Postup prípravy
1. Krok
Rúru predhrejeme na 180°C ..Mäkké maslo vyšľaháme s práškovým cukrom do peny. Pridáme vanilkový cukor, potom vajcia po každom dobre prešľaháme. pridáme štipku soli a nakoniec pridáme múku s práškom do pečiva.
2. Krok
Dno formy vyložíme s papierom na pečenie. Potom pridáme cesto a zarovnáme ho... Piškótu pečieme pri 180 ° C 17-20 minút. Na okrajoch musí veľmi málo zhnednúť, aby bola torta vláčna a vlhká nesmiete ju prepiecť..
3. Krok
Piškótu necháme úplne vychladnúť a môžeme začať pripravovať čokoládovú penu. Najskôr želatínu namočíme do studenej vody. Potom vyšľahajte šľahačku.
4. Krok
Čokoládu nalámte alebo nasekajte a rozpustite ju v parnom kúpeli alebo v mikrovlnnej rúre spolu s mliekom. Pridajte scedenú želatínu a poriadne premiešajte.
5. Krok
Keď čokoláda vychladne na izbovú teplotu primiešame ju do vyšľahanej šľahačky.
6. Krok
Nalejte penu cez piškótu, dobre ju vyrovnajte a dajte formu do chladničky. Ak chcete urýchliť chladenie, vložte ju na 20 minút do mrazničky a potom ho premiestnite do chladničky.
7. Krok
Medzitým umyjeme, osušíme jahody rozkrojíme ich na polovice. Po stuhnutí peny ich poukladajte na okraj formy.
8. Krok
Formu odložíme do chladničky a pripravíme si jahodovú penu. Želatínu najskôr namočíme v studenej vode. Jahody a práškový cukor dajte do misy a rozmixujte ich tyčovým mixérom.
9. Krok
Polovicu tejto zmesi zahrejte a pridajte želatínu. Dobre premiešajte, aby sa zmes za stáleho miešania homogenizovala a začlenila do nej studená časť pyré.. Vyšľahajte kyslú smotanu a postupne zapracujte ovocné pyré so želatínou úplne ochladené na izbovú teplotu. Jahodovou penou zalejeme čokoládovú a tortu opäť dáme do chladničky..
10. Krok
Po stuhnutí jahodovej peny tortu vyberieme z formy..
11. Krok
Pripravte si polevu.. Rozpustite čokoládu spolu s maslom a mliekom. Premiešajte a nechajte dobre vychladnúť. Poleva je jemná, ale po úplnom vychladnutí nadobudne konzistenciu potrebnú na ozdobenie torty. Nalejte ju na koláč a nechajte na okraji pretekať cez jahody.
12. Krok
Dozdobíme čerstvými jahodami podľa fantázie a necháme vychladnúť, kým poleva úplne nestuhne. Potom to môžete nakrájať a jesť. Dobrú chuť !
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
603 videní