Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Torta s lieskovoorieškovými pusinkami a krémom Nutella

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Torta.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 1:10 hod
reklama:

Suroviny

  • Pusinky :
  • 3 bielka
  • 170 g práškového cukru
  • 100 g pražených lieskových orieškov
  • Krém:
  • 4 žĺtka
  • 75 g cukru
  • štipka soli
  • štipka vanilínu
  • 40 g hladkej múky
  • 160 ml mlieka
  • 820 g Nutella
  • 110 g masla
  • Piškóta :
  • 4 vajcia
  • 150 g cukru
  • 90 g hladkej múky
  • 25 g kakaa
  • 6 g prášku do pečiva
  • 30 g masla
  • Sirup na impregnáciu :
  • 50 g cukru
  • 100 ml vody
  • 2 lyžice likéru , koňaku alebo rumu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Piškóta : Vajcia a cukor šľahajte mixérom 15 minút, kým nebudú nadýchané. Preosejte suché prísady do samostatnej misky. Do vajíčok postupne pridávame suché ingrediencie, pričom miešame zdola nahor. Pridajte rozpustené maslo a premiešajte. Nalejte do 18 cm formy. Pečte pri teplote 180°C 30-40 minút skontrólujte špáradlom. Nechte vychladnúť.. Zabaľte do fólie. Vložte na niekoľko hodín do chladničky.

2. Krok

Pusinky: Lieskové orechy trochu nasekáme. Do dôkladne vyčistenej misky bez tuku oddelíme bielka. Šľaháme do hustej peny. Postupne pridávajte cukor a pokračujte v šľahaní pri vysokej rýchlosti asi 15 minút. Pridajte lieskové orechy, premiešajte. Nakreslite na pergamen dva kruhy požadovaného priemeru. Pusinky preložíme do vrecúška (s veľkým otvorom ) a naplníme kruhy. Sušíme pri 110C 2-2,5 hodiny

3. Krok

Krém: Žĺtky, cukor, vanilín, soľ vymiešame metličkou do hladka. Pridajte múku, premiešajte. Zalejeme mliekom. Varte na miernom ohni za stáleho miešania, aby sa nevytvorili hrudky a spodok sa nepripálil. Krém by mal zhustnúť. Odstráňte z tepla a mierne ochlaďte. Pridajte Nutellu a miešajte, kým nebude krém hladký . Nechajte vychladnúť na izbovú teplotu. Maslo pri izbovej teplote šľaháme mixérom pri vysokej rýchlosti asi 5 minút. Pridajte krém, šľahajte do hladka. Vložte do chladničky na 30 minút.

4. Krok

Sirup: V hrnci zmiešame vodu a cukor. Privedieme do varu, povaríme asi minútu. Odstavíme z ohňa, pridáme likér. Ochlaďte.

5. Krok

Montáž: Piškótu rozrežte na 3 časti. Piškótu pokropte so sirupom Krém Pusinky Krém Piškóta so sirupom Krém Pusinky Krém Piškóta so sirupom

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

182 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.