- Mňamky-Recepty.sk
 - Recepty
 - polievka
 - Toskánska fazuľová polievka
 
Toskánska fazuľová polievka
          - Kusov: 1
 - Porcií: 4
 - Čas Prípravy: 20min
 - Varenie: 30min
 - Hotové Za: 60min
 
Ingrediencie
-  500 g bielej fazule (konzervovanej)
 -  1 veľká cibuľa
 -  5 strúčikov cesnaku
 -  3 polievkové lyžice olivového oleja
 -  3 ks stonkového zeleru alebo lístky
 -  3 stredné mrkvy
 -  1,5 dl bieleho vína
 -  2 ks bobkového listu
 -  tymián podľa chuti
 -  Talianska zmes korenia podľa chuti (toskánske korenie)
 -  soľ podľa chuti
 -  korenie podľa chuti
 -  1 l zeleninového vývaru lyžice paradajkového pretlaku
 
Postup prípravy
1. Krok
Cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno. Nasekajte aj cesnak. V hrnci zohrejte olivový olej, pridajte cibuľu a po niekoľkých minútach aj cesnak. Keď je cibuľa sklovitá, pridajte zeler a mrkvu nakrájanú na kolieska. Oplatí sa to opekať dlho, pretože to dodá super chuť. Medzi tým je možné pridať aj korenie a pretlak..
2. Krok
Potom zalejte bielym vínom a niekoľko minút povarte, potom pridajte prepláchnutú fazuľu z konzervy. Zalejeme vývarom a varíme asi 10 minút. Trochu polievky sceďte a rozmixujte ju v samostatnej miske a potom ju nalejte späť. To dáva polievke hustejšiu štruktúru. Ešte pár minút povarte a potom podávajte.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
404 videní