- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- kuracinka
- Toskánske kura
Toskánske kura

- Kusov: 4
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 25min
- Hotové Za: 45min
Suroviny
- 700 - 800 g kuracích pŕs
- 1 cibuľa
- 125 g čerstvého špenátu
- pár lístkov bazalky
- 3 - 4 strúčiky cesnaku
- 1 lyžička soli
- podľa chuti mleté čierne korenie
- 1 lyžička provensálskeho korenia
- 2 lyžice oleja
- 350 - 400 ml kokosového mlieka
- 30 - 40 g sušených paradajok
- 60 ml kuracieho vvývaru
- 2 lyžice kukuričného škrobu
Postup prípravy
1. Krok
Kuracie prsia nakrájajte na veľké kúsky alebo ich nechajte celé. Nakrájajte cibuľu, špenát a bazalku. Cesnak pretlačíme . Prsia potrieme soľou, korením a talianskymi bylinkami.
2. Krok
Na panvici zohrejte olej na strednom ohni. Kuracie mäso opečieme z oboch strán do zhnednutia a položíme na tanier. Pridajte cibuľu a cesnak do tej istej panvice a smažte 1-2 minúty.
3. Krok
Pridáme kokosové mlieko, paradajky a bazalku. Nechajte na teple ďalšiu 1 minútu. Vývar alebo vodu zmiešame so škrobom a vlejeme do omáčky. Premiešame a na strednom ohni privedieme do varu.
4. Krok
Potom prsia preložíme opäť do panvice a povaríme v omáčke ešte 10 minút.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
45 videní