- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Toskánsky zákusok s vanilkovým krémom
Toskánsky zákusok s vanilkovým krémom
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 15min
- Hotové Za: 45min
Suroviny
- Piškóta:
- 8 bielok
- 250 g práškového cukru
- 100 g maku
- 6 lyžíc kokosu
- 5 - 6 lyžíc polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva
- 1 vanilkový cukor
- štipka soli
- Krém:
- 8 žĺtok
- 250 g cukru
- 500 ml mlieka
- 6 lyžíc zlatého klasu
- 50 g masla
- 200 ml smotany na šľahanie
- 1 vanilkový cukor
- Poleva:
- 300 g čokolády na varenie
- 50 ml smotany na šľahanie
- 3 lyžice teplej vody
- 250 - 300 g maslových sušienok
- 250 ml uvarenej kávy
Postup prípravy
1. Krok
Najskôr si pripravme krém aby nám vychladol.V miske si vymiešame žĺtka s cukrom, pridáme škrob a potom mlieko..Všetko premiešame a dáme do hrnca na malom plameni variť za stáleho miešania..Varíme kým zmes nezhustne.Potom odstavíme , a vmiešame maslo a vanilkový cukor..Premiešame a necháme úplne vychladnúť pod fóliou.Do vychladnutého krému vmiešame šľahačku a poriadne vyšľaháme..
2. Krok
Bielka vyšľaháme najskôr so soľou do peny, potom pridáme cukor a ušľaháme tuhý sneh.Potom vmiešame celý mak, kokos a nakoniec múku po lyžiciach spolu s práškovým cukrom..Múku vmiešavame ručne pohybmi zhora nadol.
3. Krok
Cesto vylejeme na plech vyložený s papierom na pečenie 25 x 35 a pečieme 10 - 15 minút pri 180°C..Dávajte na piškótu pozor lebo rýchlo tmavne.
4. Krok
Piškótu necháme vychladnúť..pripravíme si zatiaľ polevu rozpustením čokolády so šľahačkou a trochou vody vo vodnom kúpeli..Uvaríme si aj kávu..
5. Krok
Na vychladnutú piškótu rozotrieme krém, potom namáčame sušienky do kávy na pár sekúnd a rovnomerne ich ukladáme na krém vedľa seba.Na rozložené sušienky rozotrieme polevu a takto pripravený zákusok dáme do chladničky na pár hodín zatuhnúť.
Priemerné hodnotenie receptu
(4.2 / 5)
5 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
6114 videní