- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- fašiangy
- Tradičné fánky
Tradičné fánky
- Kusov: 30
- Porcií: 30
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 1:20 hod
Suroviny
- 400 g hladkej múky
- 20 g práškového cukru
- soľ
- 100 g studeného masla
- 4 žĺtky
- 0,5 dcl rumu alebo rumovej arómy
- 1 dcl kyslej smotany
- šťava z 1 citróna
- olej
- práškový cukor
- džem
Postup prípravy
1. Krok
Múku preosejeme do misy a vmiešame cukor a soľ a potom rozdrobíme maslo. Pridáme žĺtky, rum, citrónovú šťavu a toľko kyslej smotany, aby vzniklo stredne tuhé cesto. Premiešame a necháme 10 minút na chladnom mieste.
2. Krok
Cesto vyvaľkáme na hrúbku 3-4 mm a pomocou radielka (alebo noža) sa nakrája na kosoštvorce. V strede každého kosoštvorca sa urobí pozdĺžny rez a jeden z koncov cesta sa pretiahne cez rez, aby sa získal tvar fánky..
3. Krok
Na panvici rozohrejeme olej. Ak je dostatočne horúci, vysmážame fánky po pár kúskoch. Vysmažené ich odkladáme na papierový obrúsok.. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom, a môžete pridať aj džem..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
956 videní