- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Tradičné jablkové pité
Tradičné jablkové pité
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 1 prášok do pečiva
- štipka soli
- 500 g hladkej múky
- 150 g masla
- 2 vajcia
- 6 lyžíc cukru
- 4 lyžice kyslej smotany
- strúhanka
- Jablková plnka :
- 1 kg červených jabĺk
- 3 lyžice hnedého cukru
- 1 lyžička mletej škorice
- citrónová šťava
- práškový cukor na posypanie
Postup prípravy
1. Krok
Cesto zmiešame s práškom do pečiva, soľou a múkou, potom ho rozdrobíme so studeným maslom. Pridajte vajcia, cukor a kyslú smotanu a dôkladne premiešajte. Dajte do chladničky aspoň na pol hodiny.
2. Krok
Jablká ošúpeme, nastrúhame na veľkom strúhadle a vytlačíme. Dochutíme cukrom, škoricou a citrónovou šťavou.
3. Krok
Po vychladnutí cesto rozdelíme na 2 časti a na pomúčenej doske rozvaľkáme cca. do hrúbky 0,5 cm.
4. Krok
Spodok plechu s rozmermi 38 x 26 cm vystelieme papierom na pečenie, položíme naň prvú časť vyvaľkaného cesta, popicháme vidličkou a natenko posypeme strúhankou. Natrieme naň jablkovú plnku, potom prikryjeme druhou polovicou vyvaľkaného cesta. Vrch tiež popicháme.
5. Krok
Pečieme vo vyhriatej na 180°C 30-40 minút. Vychladnutý koláčik posypeme práškovým cukrom a podávame nakrájaný na kocky.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
187 videní