Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Tradičné kysnuté koláče s makom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Tradičné kysnuté koláče s makom
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Tradičné kysnuté koláče s makom Foto: www.freepik.com
  • Kusov: 10
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 0min

Môžete ich naplniť makom, ale aj inými náplňami podľa vlastného výberu. Tieto koláče sa určite stanú obľúbenou súčasťou vašich kulinárskych aktivít.

reklama:

Suroviny

  • 400 g polohrubej múky
  • 50 g masla
  • 70 g kryštálového cukru
  • 15 g čerstvého droždia
  • 180 ml mlieka
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 1 čajová lyžička práškového cukru
  • Maková náplň:
  • 100 ml mlieka
  • 1 polievková lyžica masla
  • 100 g mletého maku
  • 3 polievkové lyžice práškového cukru
  • 2 polievkové lyžice rumu
  • 3 polievkové lyžice mletých piškótov
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Príprava kvásku: Začnite tým, že do polovice množstva vlažného mlieka rozdrobíte čerstvé droždie. Pridajte lyžičku cukru a štipku múky. Nechajte kvások vstať približne 10 minút.

2. Krok

Príprava cesta: Oddelíte bielky od žĺtkov. Žĺtky pridáte do cesta a bielky si odložíte na potieranie koláčov pred pečením. V mise zmiešajte polohrubú múku so zvyškom cukru a so soľou. Pridajte kvások, rozpustené maslo a žĺtky rozšľahané v zvyšku mlieka. Hnietením rukami alebo pomocou kuchynského robota dôkladne spracujte cesto. Potom ho poprášte troškou múky a nechajte kysnúť asi 90 minút.

3. Krok

Príprava makovej náplne: V hrnci zahrejte mlieko s maslom. Do horúcej zmesi vmiešajte mletý mak, rum a cukor. Nechajte zmes zohriať a nakoniec zahustite mletými piškótmi.

4. Krok

Tvarovanie: Vykysnuté cesto preložte na pracovnú plochu a rozvaľkajte na placku hrubú približne 0,5 cm. Ostrým nožom ju nakrájajte na obdĺžniky (približne 50 × 20 cm) a potom na štvorce (približne 10 × 10 cm). Do každého štvorca vložte asi lyžicu makovej náplne. Zatvorte pritiahnutím všetkých štyroch rohov k sebe.

5. Krok

Pečenie: uložte na plech vyložený papierom na pečenie. Rúru predhrejte na 180 °C. Potrite rozšľahaným vaječným bielkom a pečte približne 20 minút, kým nebudú zlatohnedé.

6. Krok

Servírovanie: Hotové nechajte vychladnúť na mriežke a pred podávaním ich poprášte práškovým cukrom.

reklama:

Tento recept je skvelý na oslavy, rodinné stretnutia alebo len tak na desiatu. Prajeme vám dobrú chuť!

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

10 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.