Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Tradičné kysnuté koláče s makom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Tradičné kysnuté koláče s makom
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Tradičné kysnuté koláče s makom Foto: www.freepik.com
  • Kusov: 10
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 0min

Môžete ich naplniť makom, ale aj inými náplňami podľa vlastného výberu. Tieto koláče sa určite stanú obľúbenou súčasťou vašich kulinárskych aktivít.

reklama:

Suroviny

  • 400 g polohrubej múky
  • 50 g masla
  • 70 g kryštálového cukru
  • 15 g čerstvého droždia
  • 180 ml mlieka
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 1 čajová lyžička práškového cukru
  • Maková náplň:
  • 100 ml mlieka
  • 1 polievková lyžica masla
  • 100 g mletého maku
  • 3 polievkové lyžice práškového cukru
  • 2 polievkové lyžice rumu
  • 3 polievkové lyžice mletých piškótov
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Príprava kvásku: Začnite tým, že do polovice množstva vlažného mlieka rozdrobíte čerstvé droždie. Pridajte lyžičku cukru a štipku múky. Nechajte kvások vstať približne 10 minút.

2. Krok

Príprava cesta: Oddelíte bielky od žĺtkov. Žĺtky pridáte do cesta a bielky si odložíte na potieranie koláčov pred pečením. V mise zmiešajte polohrubú múku so zvyškom cukru a so soľou. Pridajte kvások, rozpustené maslo a žĺtky rozšľahané v zvyšku mlieka. Hnietením rukami alebo pomocou kuchynského robota dôkladne spracujte cesto. Potom ho poprášte troškou múky a nechajte kysnúť asi 90 minút.

3. Krok

Príprava makovej náplne: V hrnci zahrejte mlieko s maslom. Do horúcej zmesi vmiešajte mletý mak, rum a cukor. Nechajte zmes zohriať a nakoniec zahustite mletými piškótmi.

4. Krok

Tvarovanie: Vykysnuté cesto preložte na pracovnú plochu a rozvaľkajte na placku hrubú približne 0,5 cm. Ostrým nožom ju nakrájajte na obdĺžniky (približne 50 × 20 cm) a potom na štvorce (približne 10 × 10 cm). Do každého štvorca vložte asi lyžicu makovej náplne. Zatvorte pritiahnutím všetkých štyroch rohov k sebe.

5. Krok

Pečenie: uložte na plech vyložený papierom na pečenie. Rúru predhrejte na 180 °C. Potrite rozšľahaným vaječným bielkom a pečte približne 20 minút, kým nebudú zlatohnedé.

6. Krok

Servírovanie: Hotové nechajte vychladnúť na mriežke a pred podávaním ich poprášte práškovým cukrom.

reklama:

Tento recept je skvelý na oslavy, rodinné stretnutia alebo len tak na desiatu. Prajeme vám dobrú chuť!

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

57 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.