Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Tradičné labky s vlašskými orechmi

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Tradicne labky s vlasskymi orechmi.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.hercegovina.info
  • Kusov: 70
  • Porcií: 70
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 15min
  • Hotové Za: 45min
reklama:

Suroviny

  • 250 g hladkej múky
  • 250 g hrubej múky
  • 200 g mletých vlašských orechov
  • 300 g masla
  • štipka soli
  • 200 g práškového cukru
  • 2 vajcia
  • Na obaľovanie :
  • 150 g práškového cukru
  • 2 vanilkové cukre
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vyberte maslo z chladničky a nechajte ho pri izbovej teplote, aby trochu zmäklo. Do misy dáme oba druhy múky, mleté ​​vlašské orechy, cukor a soľ. Pridáme vajcia amaslo a vymiesime cesto. Cesto je chrumkavé, najskôr sa bude drobiť, ale zmiešaním tuku a vajec sa pekne spojí . Keď máte cesto vymiesené, zabaľte ho do potravinovej fólie a uložte na pol hodinu, hodinu do chladničky.

2. Krok

Teraz si pripravíme formičky na labky. Z tejto dávky vám vyjde veľa labiek, ja ich pečiem na tri kolá. Každú formu treba vymastiť a vysypať múkou, aby sa cesto nelepilo. Predhrejte rúru na 180°C

3. Krok

Po pol hodine cesto vyberieme z chladničky, odlomíme kúsok a vtlačíme do formy. Zľahka ho zatlačte prstami, aby koláč dostal tvar formy.

4. Krok

Formičky poukladáme na plech (mne sa zmestí 20 labiek) a pečieme 17-20 minút. Dĺžka pečenia závisí od sily vašej rúry, riaďte sa tým, že labky by mali nadobudnúť svetložltú farbu, no stále by mali zostať svetlé.

5. Krok

Ešte treba vybrať teplé labky z formičiek, pozor, opatrne, lebo kovové formičky sú teplé. Labky by mali samé odskakovať z formičiek po klepnutí, ak sa tak nestane pri vyberaní použite nôž. Ak vám labky vychladnú vo forme, s najväčšou pravdepodobnosťou sa pri vyklápaní rozpadnú.

6. Krok

Čerstvo vybraté a teplé labky obalíme v zmesi v práškového a vanilkového cukru. Hotové labky uchovávajte v plechovej alebo sklenenej nádobe na sušienky. Labky sú najchutnejšie po pár dňoch (nikdy nám tak dlho nevydržia).

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

539 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.