- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Tradičné medovníčky
Tradičné medovníčky
- Kusov: 40
- Porcií: 40
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 30min
Suroviny
- 500 g hladkej múky
- 100 g práškového cukru
- 1,5 dcl medu
- 2 vajcia
- 100 g masla alebo margarínu
- štipka soli
- 1 lyžička sódy bikarbóny
- 3 lyžičky perníkového korenia
- 1 lyžička strúhanej citónovej kôry
Postup prípravy
1. Krok
Zmiešajte 1 celé vajce a 1 žĺtok s medom, práškovým cukrom a maslom! Najjednoduchší spôsob, ako pracovať s medom, je trochu ho zjemniť zahriatím.. Do hmoty pridajte citrónovú kôru a sódu bikarbónu. Potom pridajte múku zmiešanú s korením. Miesime, kým sa cesto neoddelí od steny nádoby.
2. Krok
Cesto bude najlepšie, ak ho po vymiesení necháme aspoň dve hodiny odležať, prikryjeme kuchynskou utierkou a potom opäť prepracujeme. Ak príliš stuhne, môžete ho trochu zjemniť vlažnou vodou. Potom už zostáva len formovanie a pečenie, v predhriatej rúre na 180°C. Pečieme ich 12-13 minút ..Nemali by sa vaľkať príliš na tenko, pretože potom budú tvrdé . Po vykrojení sa dajú ozdobiť polovicou orecha, a potrieť bielkom . Po upečení naň deti môžu kresliť aj cukrovou polevou..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
614 videní