Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Tradičný Metrový rez

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Metrak.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 30
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 1:10 hod
reklama:

Suroviny

  • Piškóty :
  • 5 vajec
  • 200 g práškový cukor
  • štipka soli
  • 1,5 dcl vody
  • 1,5 dcl oleja
  • 1 prášok do pečiva
  • 250 g hladkej múky
  • 4 lyžice kakaa
  • Krém :
  • 1 punčový alebo vanilkový puding
  • 4 dcl mlieka
  • 200 g práškového cukru
  • 250 g masla
  • 50 ml rumu
  • Čokoládová poleva :
  • 300 g tmavej čokolády
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 1 lyžica oleja
  • 50 g práškového cukru
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najprv oddeľte vajcia. Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom do peny. Potom pridajte vodu, olej a štipku soli a dôkladne premiešajte. Preosejte hladkú múku s práškom do pečiva a vmiešajte ju do cesta. Z bielkov vyšľaháme tuhú penu, potom ich v niekoľkých krokoch voľnými pohybmi jemne vmiešame do cesta.

2. Krok

Vypracované cesto rozdeľte na dve rovnaké časti. Do jedného z nich pridajte kakao a úplne ho premiešajte. Dve formy na srnčí chrbát dôkladne vymastite maslom a múkou a nalejte do nich dva druhy cesta.

3. Krok

Vložíme ich do rúry vyhriatej na 170°C na cca 35 minút. Otestujte špáradlom, či sú úplne prepečené, potom piškóty vyberte z formy a nechajte úplne vychladnúť. Nakrájajte ich na rovnakú hrúbku. (plátky)

4. Krok

Pudingový prášok rozmiešame s trochou mlieka, zvyšok dáme na sporák zohriať. Pridáme vyšľahaný puding a za stáleho miešania varíme, kým nezhustne. Keď je hotový, pridáme rum. Puding prikryjeme fóliou a necháme úplne vychladnúť.

5. Krok

Maslo izbovej teploty vyšľaháme s práškovým cukrom do peny. Pridajte vychladnutý puding a potom miešajte, kým nezostanú žiadne hrudky. Krém dáme do cukrárskeho vrecka .

6. Krok

Na jednu stranu nakrájaných piškót nastriekame rovnomernú vrstvu krému a striedavo priliepame k sebe žltú piškótu a kakaovú. Zostávajúcim krémom potrieme celý koláč po povrchu .. Keď máme hotové posledné, dáme na pár hodín stuhnúť do chladničky.

7. Krok

Horkú čokoládu nalámeme do misky, pridáme smotanu, olej a posypeme práškovým cukrom. Čokoládu rozpustíme nad parou. Vychladnutý koláč vyberieme z chladničky a celý zalejeme čokoládovou polevou.

8. Krok

Vložíme späť do chladničky aspoň na 4 hodiny, aby čokoláda stuhla. Hotový metrák nakrájajte šikmo, aby bolo krásne vidieť vrstvy. Užite si chuť!

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

56 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.