- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Tradičný Metrový rez
Tradičný Metrový rez
- Kusov: 1
- Porcií: 30
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 1:10 hod
Suroviny
- Piškóty :
- 5 vajec
- 200 g práškový cukor
- štipka soli
- 1,5 dcl vody
- 1,5 dcl oleja
- 1 prášok do pečiva
- 250 g hladkej múky
- 4 lyžice kakaa
- Krém :
- 1 punčový alebo vanilkový puding
- 4 dcl mlieka
- 200 g práškového cukru
- 250 g masla
- 50 ml rumu
- Čokoládová poleva :
- 300 g tmavej čokolády
- 200 ml smotany na šľahanie
- 1 lyžica oleja
- 50 g práškového cukru
Postup prípravy
1. Krok
Najprv oddeľte vajcia. Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom do peny. Potom pridajte vodu, olej a štipku soli a dôkladne premiešajte. Preosejte hladkú múku s práškom do pečiva a vmiešajte ju do cesta. Z bielkov vyšľaháme tuhú penu, potom ich v niekoľkých krokoch voľnými pohybmi jemne vmiešame do cesta.
2. Krok
Vypracované cesto rozdeľte na dve rovnaké časti. Do jedného z nich pridajte kakao a úplne ho premiešajte. Dve formy na srnčí chrbát dôkladne vymastite maslom a múkou a nalejte do nich dva druhy cesta.
3. Krok
Vložíme ich do rúry vyhriatej na 170°C na cca 35 minút. Otestujte špáradlom, či sú úplne prepečené, potom piškóty vyberte z formy a nechajte úplne vychladnúť. Nakrájajte ich na rovnakú hrúbku. (plátky)
4. Krok
Pudingový prášok rozmiešame s trochou mlieka, zvyšok dáme na sporák zohriať. Pridáme vyšľahaný puding a za stáleho miešania varíme, kým nezhustne. Keď je hotový, pridáme rum. Puding prikryjeme fóliou a necháme úplne vychladnúť.
5. Krok
Maslo izbovej teploty vyšľaháme s práškovým cukrom do peny. Pridajte vychladnutý puding a potom miešajte, kým nezostanú žiadne hrudky. Krém dáme do cukrárskeho vrecka .
6. Krok
Na jednu stranu nakrájaných piškót nastriekame rovnomernú vrstvu krému a striedavo priliepame k sebe žltú piškótu a kakaovú. Zostávajúcim krémom potrieme celý koláč po povrchu .. Keď máme hotové posledné, dáme na pár hodín stuhnúť do chladničky.
7. Krok
Horkú čokoládu nalámeme do misky, pridáme smotanu, olej a posypeme práškovým cukrom. Čokoládu rozpustíme nad parou. Vychladnutý koláč vyberieme z chladničky a celý zalejeme čokoládovou polevou.
8. Krok
Vložíme späť do chladničky aspoň na 4 hodiny, aby čokoláda stuhla. Hotový metrák nakrájajte šikmo, aby bolo krásne vidieť vrstvy. Užite si chuť!
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
7 videní