Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Tradičný Metrový rez

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Metrak.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 30
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 1:10 hod
reklama:

Suroviny

  • Piškóty :
  • 5 vajec
  • 200 g práškový cukor
  • štipka soli
  • 1,5 dcl vody
  • 1,5 dcl oleja
  • 1 prášok do pečiva
  • 250 g hladkej múky
  • 4 lyžice kakaa
  • Krém :
  • 1 punčový alebo vanilkový puding
  • 4 dcl mlieka
  • 200 g práškového cukru
  • 250 g masla
  • 50 ml rumu
  • Čokoládová poleva :
  • 300 g tmavej čokolády
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 1 lyžica oleja
  • 50 g práškového cukru
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najprv oddeľte vajcia. Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom do peny. Potom pridajte vodu, olej a štipku soli a dôkladne premiešajte. Preosejte hladkú múku s práškom do pečiva a vmiešajte ju do cesta. Z bielkov vyšľaháme tuhú penu, potom ich v niekoľkých krokoch voľnými pohybmi jemne vmiešame do cesta.

2. Krok

Vypracované cesto rozdeľte na dve rovnaké časti. Do jedného z nich pridajte kakao a úplne ho premiešajte. Dve formy na srnčí chrbát dôkladne vymastite maslom a múkou a nalejte do nich dva druhy cesta.

3. Krok

Vložíme ich do rúry vyhriatej na 170°C na cca 35 minút. Otestujte špáradlom, či sú úplne prepečené, potom piškóty vyberte z formy a nechajte úplne vychladnúť. Nakrájajte ich na rovnakú hrúbku. (plátky)

4. Krok

Pudingový prášok rozmiešame s trochou mlieka, zvyšok dáme na sporák zohriať. Pridáme vyšľahaný puding a za stáleho miešania varíme, kým nezhustne. Keď je hotový, pridáme rum. Puding prikryjeme fóliou a necháme úplne vychladnúť.

5. Krok

Maslo izbovej teploty vyšľaháme s práškovým cukrom do peny. Pridajte vychladnutý puding a potom miešajte, kým nezostanú žiadne hrudky. Krém dáme do cukrárskeho vrecka .

6. Krok

Na jednu stranu nakrájaných piškót nastriekame rovnomernú vrstvu krému a striedavo priliepame k sebe žltú piškótu a kakaovú. Zostávajúcim krémom potrieme celý koláč po povrchu .. Keď máme hotové posledné, dáme na pár hodín stuhnúť do chladničky.

7. Krok

Horkú čokoládu nalámeme do misky, pridáme smotanu, olej a posypeme práškovým cukrom. Čokoládu rozpustíme nad parou. Vychladnutý koláč vyberieme z chladničky a celý zalejeme čokoládovou polevou.

8. Krok

Vložíme späť do chladničky aspoň na 4 hodiny, aby čokoláda stuhla. Hotový metrák nakrájajte šikmo, aby bolo krásne vidieť vrstvy. Užite si chuť!

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

7 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.