- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Transylvánsky kokosový rez
Transylvánsky kokosový rez
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 1:10 hod
Suroviny
- Hnedá piškóta:
- 3 lyžice kakaa
- 5 bielok
- 150 g práškového cukru
- 150 g mletých vlašských orechov
- 2 lyžice polohrubej múky
- 1/2 prášku do pečiva
- Bledé cesto:
- 5 bielok
- 150 g práškového cukru
- 150 g strúhaného kokosu
- 2 lyžice polohrubej múky
- 1/2 prášku do pečiva
- na ozdobu:
- strúhaný kokos alebo strúhaná čokoláda
- Krém:
- 250 g masla
- 300 ml mlieka
- 10 žĺtkov
- 200 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 1 vanilkový puding
Postup prípravy
1. Krok
Najprv pripravíme bledé cesto. Vyšľaháme vaječné bielky do peny a potom s cukrom do snehu. Kokos zmiešame s múkou a práškom do pečiva a jemne vmiešame k bielkovému snehu. Veľký plech na pečenie 35 x 30 prikryte papierom na pečenie a vylejeme zmes cesta..Uhladíme ho a pečieme v predhriatej rúre 180 ° C asi 15 minút.
2. Krok
Medzitým pripravujeme hnedé cesto. Vyšľaháme vaječné bielky na penu a potom pridáme cukor a vyšľaháme do snehu. Orechy zmiešame s kakaom, múkou a práškom do pečiva a zľahka vmiešame k bielkovému snehu. Pečieme tak isto ako predchádzajúce kokosové cesto.
3. Krok
Pripravíme krém..Vyšľaháme žĺtka s oboma cukrami do peny..3 - 4 minúty.Primiešame aj vanilkový puding a mlieko..Na miernom plameni miešame do zhustnutia..Potom necháme vychladnúť a pridáme po častiach mäkké maslo..
4. Krok
Na dno plechu si dáme kokosový plát a ten potrieme väčšinou krému..Krém prikryjeme kakaovým plátom, a rozotrieme naň zvyšný krém, ktorý potom ozdobíme kokosom alebo čokoládou..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
856 videní