- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- slané chuťovky
- Trhaný chlebíček s medvedím cesnakom
Trhaný chlebíček s medvedím cesnakom

- Kusov: 1
- Porcií: 6
- Čas Prípravy: 60min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 1:40 hod
Suroviny
- Zmes z medvedieho cesnaku :
- 70 g medvedieho cesnaku
- 2 lyžice parmezánu
- 40 g olivového oleja
- Cesto :
- 300 g hladkej múky
- 15 g cukru
- 6 g soli
- 5 g sušeného droždia
- 1 vajce
- 90 ml mlieka
- 50 g kyslej smotany
- 20 g masla
- plnka :
- 100 g masla
- štipka soli
- 100 g mozzarelly
Postup prípravy
1. Krok
Najprv čerstvé listy medvedieho cesnaku rozmixujte s parmezánom a olivovým olejom . Túto zmes podľa chuti osoľte.
2. Krok
Do misy nasypte múku, sušené droždie, cukor a soľ. Všetko zamiešajte, pridajte mlieko, vajcia a smotanu.. Zarobte cesto a po chvíľke pridajte aj zmäknuté maslo. Cesto potom hneťte ideálne v robote asi 7 minút.
3. Krok
Hotové cesto prikryte utierkou alebo potravinárskou fóliou a nechajte kysnúť na teplom mieste asi hodinu.
4. Krok
Medzitým si pripravte náplň. Do zmäknutého masla zamiešajte dve lyžice zmesi z medvedieho cesnaku.
5. Krok
Vykysnuté cesto rozvaľkajte na asi polcentimetrový plát. Potrite ho maslovou náplňou a navrch posypte strúhanou mozzarellou.
6. Krok
Plát cesta nakrájajte na 16 obdĺžnikov. Vždy ich po troch naskladajte na seba a potom ich vkladajte za seba do vymastenej formy na chlieb. Prikryte potravinárskou fóliou a nechajte znova kysnúť minimálne 30 minút.
7. Krok
Po vykysnutí vložte chlebíček do rúry predhriatej na 180 °C a pečte asi 30–40 minút. Ak v priebehu pečenia vrch príliš hnedne, prikryte ho alobalom ..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
4 videní